Copa America'da ortalık karıştı: Uruguaylı futbolcu Kolombiyalılarla kavga etti

11.07.2024 - 09:04 | Son Güncellenme: 11.07.2024 - 09:20

Copa America yarı finalinde Kolombiya, Uruguay'ı 1-0 yendi. Maçın ardından ise Kolombiyalı taraftarlar ile Uruguaylı futbolcular kavga etti. İşte detaylar...

Copa America'da ortalık karıştı: Uruguaylı futbolcu Kolombiyalılarla kavga etti

Copa America'da yarı final maçında Kolombiya ve Uruguay karşılaştı. Maçın 39. dakikasındaki Jefferson Lerma'nın golü ile finale adını yazdıran Kolombiya'da taraftarlar ve Uruguaylı yıldızlar arasında kavga çıktı.

Nunez, taraftarlarla kavga etti

Uruguay'ın Copa America'dan elendiği maçın ardından Uruguay ve Kolombiya taraftarlarının oturduğu tribünde kavga çıktı. Urugaylı futbolcu Darwin Nunez'in de net bir şekilde görüldüğü kavga, tribünleri kısa sürede adeta savaş alanına çevirdi. Associated Press tarafından aktarılanlara göre Liverpool yıldızı Nunez ve arkadaşları bir merdivene çıkarak kalabalığın içine girdi. Kavga anında ise Kolombiyalı taraftarın Nunez'in kafasına yumruk attığı görüldü.

Taraftarlara anons yapıldı

Polisin çıkan kargaşayı dindirmesi 10 dakikadan fazla sürdü. Stadyumda taraftaların stadyumu terk etmesi için de anons yapıldı. Yapılan anonsa rağmen bazı taraftarlar stadyumda kaldı. Maç sonrası yaklaşık 100 Uruguaylı taraftar ve federasyon personeli 20 dakikadan fazla sadaha kaldı. Kolombiyalı taraftarlar ise galibiyetlerini kutlamak için sahaya indi.

İlgini Çekebilir
İspanyol devinin Darwin Nunez'e teklifi ortaya çıktı!
Habere Git

CONMEBOL olayı araştırıyor

Güney Amerika futbolunun yönetim organı olan ve Copa America'yı düzenleyen CONMEBOL, Uruguay-Kolombiya maçında yaşananların ardından açıklama yaptı. 

 

"Taraftarlara teşekkür ettiklerini düşündüm"

Uruguay'ın teknik direktörü Marcelo Bielsa ise basın toplantısında şunları söyledi: "Olayın orta sahada bir tartışmayla sona erdiğini düşündüm ve soyunma odasına gittim. Taraftarlara destekleri için teşekkür ettiklerini düşündüm. Ama sonra orada ne yazık ki bazı sorunlar olduğunu öğrendim."
 

Copa America'da finalin adı belli oldu

Copa America'da finale yükselen Kolombiya; Kanada'yı yarı finalde 2-0 yenen Arjantin ile finalde karşılaşacak. Final maçı 15 Temmuz Pazartesi günü Türkiye saati ile gece 03.00'te oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler