Andreas Cornelius’un menajeri: "Mali Yükümlülükler Yerine Getirilmedi"

İsa Kethüda
27.03.2023 - 11:13 | Son Güncellenme: 27.03.2023 - 14:07

Trabzonspor’dan ayrılarak sezon başında Kopenhag’a transfer olan Andreas Cornelius’un menajeri Per Steffensen, mali yükümlülüklerin yerine getirilmediğini açıkladı.

Andreas Cornelius’un menajeri: "Mali Yükümlülükler Yerine Getirilmedi"

Trabzonspor’un şampiyon olduğu 2021-22 sezonunun başında Parma’dan transfer edilen Andreas Cornelius’un menajeri Per Steffensen, Trabzonspor’un olağanüstü kongresinde 47’nci dönem faaliyet raporlarına yansıyan borçların basında yer alması sonrasında, kulüpten alacaklarına yönelik açıklama yaptı.

Trabzonspor ödemeleri geciktirdi

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Per Steffensen, Trabzonspor’un Cornelius’un transferi için yapılması gereken ödemeleri 2022 yılı Temmuz ayından itibaren geciktirdiğini öne sürdü.

"Transferde pazarlık süreci aylarca sürmüştü"

Danimarkalı oyuncunun Parma’dan bordo mavili kulübe transfer sürecini anlatan Per Steffensen, “9 Ağustos 2021'de bizi İtalya'dan götüren özel jetten indiğimizde Karadeniz'deki Türk şehri Trabzon havalimanında tezahüratlarla mutlu bir şekilde taraftarlar tarafından karşılandık. Transferde pazarlık süreci aylarca sürmüştü.

İlgini Çekebilir
Ertuğrul Doğan'dan teknik direktör açıklaması: "Karar vereceğiz"
Habere Git

"Cornelius kulübün en golcü oyuncusu oldu"

Bu süreçte herkes gibi biz de daha önce maaşların eksik ve gecikmiş ödemelerinin tüm hikayelerini biliyorduk ve bu nedenle çok soruşturma yaptık. Sonuç olarak Cornelius, ekonomik olarak kazançlı bir anlaşmaya imza attı ve sportif düzeyde birçok başarı hikayesine ulaştı. Kulüp 38 yıl boyunca şampiyonluk kupasını tekrar kaldırabilmeyi bekledikten sonra sezonu Türkiye şampiyonu olarak kapattı. Cornelius kulübün en golcü oyuncusu oldu” diye konuştu.

"Trabzonspor en geç bana 1 Temmuz 2022'de ödemeliydi"

Trabzonspor’un Cornelius transferindeki ödemeleri geciktirmesinin ekonomik kriz ve depremle ilgili olmadığını belirten Per Steffensen, “Trabzonspor Kulübü'nün bana borcu ve yazılı anlaşmalardan doğan bir sürü alacak var. Cornelius'un menajeri olduğum doğrudur. Ödemelerin gecikmesiyle ilgili, Türkiye'de yaşanan deprem faciasının ekonomik bozulmaya neden olması gerekçe olarak gösteriliyor. Bu şeylerin birbirine karıştırılması tamamen yanlış ve mantıksız. Trabzonspor en geç bana 1 Temmuz 2022'de ödemeliydi.

"Trabzonspor'a karşı kişisel olarak hiçbir şeyim yok"

2021 yazından dönen başkan ve teknik direktör artık hem geçmişte kaldı hem de yeni bir kulüp başkanı seçildi. Andreas Cornelius'un hayat boyu unutulmaz deneyimler yaşadığı eski işverenine karşı kesinlikle olumsuz bir şeyi yok. Kişisel görüşüm, kulüpler mali yükümlülüklerini yerine getiremediğinde yaptırım uygulanması gerektiğidir. Bu burada olmadı. Son olarak Trabzonspor'a karşı kişisel olarak hiçbir şeyim olmadığını vurgulamak istiyorum. Kulübe başarılar diliyorum ve nice güzel, yardımsever ve iyi insanlar tanıdım” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe’den ikinci hamle: Ali Koç...
Habere Git

Menajerine 1 milyon 411 bin TL ödeme yapılacak

Bordo mavili kulüpten alacakları nedeniyle dava açan Andreas Cornelius’un davasının halen sürdüğü, 47’nci dönem faaliyet raporunda yansımıştı. Raporda, 1 milyon 411 bin TL ve 3 milyon 529 bin 721 TL toplam alacağı bulunan menajerine 1 milyon 406 bin TL daha ödeme yapılması gerektiği yer almıştı.

Cornelius'un Trabzonspor performansı

Trabzonspor’un şampiyonluğunda büyük payı bulunan Cornelius, bordo mavili formayla çıktığı toplam 49 maçta 20 gol ve 6 asist katkısı olmuştu. Parma’dan 4 yıllığına transfer edilen ve yıllık 1.5 milyon Euro garanti ücret verilen Danimarkalı golcü, bordo mavili takımda oynadığı 1 sezonun ardından Kopenhag’a 6 milyon Euro bonservisle transfer olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler