Coronavirüs aşısı bulundu mu? Koronavirüs aşısı son dakika!

19.03.2020 - 18:05 | Son Güncellenme: 19.03.2020 - 18:05

Coronavirüs aşısı bulundu mu son zamanlarda en çok sorulan sorular arasına girdi. Vaka sayısının artmasının ardından korku içine giren vatandaş Coronavirüs aşısının bulunmasını ümit ediyor. Peki Coronavirüs aşısı bulundu mu? Son dakika koronavirüs aşısı detayları haberimizde

Çin'in son olarak yaptığı ilaç bulduk açıklaması bir nebze de olsa umut oldu. Coronavirüs aşısı bulundu mu son zamanlarda en çok sorulan sorular arasına girdi. Vaka sayısının artmasının ardından korku içine giren vatandaş Coronavirüs aşısının bulunmasını ümit ediyor. Peki Coronavirüs aşısı bulundu mu? Son dakika koronavirüs aşısı detayları haberimizde

CORONA VİRÜSÜ AŞISI BULUNDU MU?
Corona virüsü aşısı henüz bulunmadı ancak aşı çalışmaları ile ilgili Çin'de umut verici bir gelişme yaşandı. Çin'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen bir aşıya klinik denemeler için onay verildi. Çin devlet televizyonu CCTV'nin haberine göre, Askeri Tıp Akademisinden bir araştırma ekibi tarafından geliştirilen aşının güvenlik, etkinlik ve kalite denetimlerinden geçirildiği, ayrıca kitlesel üretim için ön hazırlıkların başladığı belirtildi.

Çin Askeri Tıp Akademisinden biyolog mühendis Tümgeneral Çen Vei önderliğindeki araştırma ekibinin hazırladığı aşının bir alt birim aşı olduğu, içeriğinde yalnızca koronavirüsün hastalığa yol açmayan antijen kısımlarını içerdiği ifade edildi.

Alt birim aşılar, hastalığa yol açan patojenin güçsüzleştirilmiş bir versiyonunu içeren aşılara göre daha güvenli ve istikrarlı görülüyor fakat potajen içeren aşılara göre daha zayıf bir koruma sağlıyor.

Onayın ardından kısa süre içinde aşının klinik denemelerine başlanması bekleniyor.

Koronavirüs ilacı bulundu
Rusya’da, Smorodintsev Grip Araştırma Enstitüsü’deki bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, korona virüsün (Covid-19) genetik şifresinin tamamen çözüldüğünü açıkladı. Korona virüsün genetik dizilimin aşı ve ilaç geliştirmede faydalı olacağı ifade edildi.Rusya’nın haber ajansı TASS’taki habere göre, St. Petersburg kentinde bulunan Smorodintsev Grip Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanları, koronavirüsün genetik şifresini çözdüklerini açıkladı.Enstitü Müdürü Dr. Dmitriy Lioznov, koronavirüsün yeni bir virüs olmasından dolayı bu virüsün genetik diziliminin tamamen deşifre edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Dr. Lioznov “Bu bilgi bize ilaç ve aşı bulma konusunda yardımcı olacak” dedi.
Kaynak Yeniçağ: Rusya'dan ilaç müjdesi: Virüsün genetik şifresini çözdüler!

Senin için hazırladığımız haberler