Diego Costa Premier Lig Takımı Wolverhampton'a Transfer Oluyor

Akın Ungan
07.09.2022 - 17:27 | Son Güncellenme: 07.09.2022 - 17:31

Atletico Minerio'dan ayrılan Diego Costa İngiltere'ye transfer olmak üzere. Serbest oyuncu statüsündeki yıldız oyuncu Wolverhampton'a transfer oluyor.

Diego Costa Premier Lig Takımı Wolverhampton'a Transfer Oluyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İngiltere'de transfer dönemi 1 Eylül itibariyle kapandı fakat takımlar serbest statüde bulunan oyuncuları kadrosuna katmakta serbest. Premier Lig temsilcisi Wolverhampton bu kuraldan yararlanıp Diego Costa'yı kadrosuna katacak.

Sağlık testlerinden geçti bile

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre Diego Costa, 5 Eylül Pazartesi günü İngiltere'ye gitti ve sağlık kontrollerinden geçti. İngiltere ekibi ile 1 yıllık anlaşmaya varan Costa yakında sözleşmeye imza atacak.

9 aydır kulüpsüz

Adı Türk kulüpleriyle de anılan 33 yaşındaki İspanyol santrafor geçtiğimiz sezonu Brezilya ekibi Atletico Minerio'da tamamladı. Kış transfer döneminde sözleşmesi feshedilen tecrübeli oyuncu 9 aydır kulüpsüz durumda.

Atletico Madrid, Chelsea gibi kulüplerin formasını terleten Costa, kariyerinde 495 maça çıkarken kulüplerine 187 gol ve 71 asistlik katkı sağladı. İspanya Milli Takımı forması da giyen Costa ülkesi adına çıktığı 24 maçta 10 gol atarken 4 tane de asist yaptı. Wolves'a katılmaya hazırlanan futbolcunun Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 4 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler