Cristiano Ronaldo geri dönüşünü açıkladı

05.08.2024 - 22:24 | Son Güncellenme: 06.08.2024 - 09:18

Suudi Arabistan Pro Ligi ekiplerinden Al Nassr'ın formasını giyen Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, geri dönüşünü açıkladı. İşte detaylar...

Cristiano Ronaldo geri dönüşünü açıkladı

Cem Ergün - AJANSSPOR

Cristiano Ronaldo, iki farklı dönemde formasını giydiği Manchester United'dan ayrılmasının ardından, futbol dünyasında büyük bir şaşkınlık yaratan kararı sonucunda Ocak 2023 tarihinde Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer oldu.

Astronomik ücretin sahibi oldu

Suudi temsilcisiyle 2.5 yıl sürecek bir sözleşmenin altına imza atan Cristiano Ronaldo, senelik 75 milyon dolar kazanacağı astronomik bir kontratın sahibi oldu. Yarım sezonda 19 maçta sahaya çıkan Portekizli yıldız, 14 kez fileleri havalandırmayı başardı.

Avrupa futbolunda tsunami etkisi yarattı

Cristiano Ronaldo'nun Suudi Arabistan'ın yolunu tutmasını takip eden yaz transfer döneminde futbol dünyası bir kez daha sarsıldı. Arabistan kulüpleri futbola devlet eliyle yatırım yapmaya karar verdi ve astronomik bonservis bedelleri ve yıllık ücretlerle Avrupa'nın yıldızlarını bir bir Arabistan futboluna kazandırdı.

Yıldızlar akın etti

Neymar, Karim Benzema, N'Golo Kante, Sadio Mane, Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Aymeric Laporte, Marcelo Brozovic, Kalidou Koulibaly ve Jordan Henderson gibi Avrupa'nın önemli isimleri Suudi Arabistan ekiplerinin yolunu tuttu.

Geri dönüşünü açıkladı

Dünya futbolundaki transfer kurallarını yeni baştan yazılmasındaki ilk taşı atan isim olan Cristiano Ronaldo, yeni sezon öncesi resmi Instagram hesabından bir paylaşımda bulundu.

"Ait olduğum yere"

Ronaldo, Al Nassr antrenmanından fotoğraflarını paylaşarak, "Ait olduğum yere geri döndüm" açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler