Crystal Palace'ın yıldızı Wilfried Zaha ırkçılığa karşı diz çökmedi!

13.03.2021 - 23:56 | Son Güncellenme: 14.03.2021 - 00:00

Premier Lig haberleri… Crystal Palace-West Bromwich Albion maçı öncesi yapılan ırkçılığa karşı diz çökme eylemine bir futbolcunun katılmaması dikkat çekti. Wilfried Zaha bu tavrını nasıl açıkladı? İşte detaylar…

Crystal Palace'ın yıldızı Wilfried Zaha ırkçılığa karşı diz çökmedi!

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Birçok spor etkinliğinde olduğu gibi İngiltere Premier Lig’de de ırkçılığa karşı diz çökme ritüeli devam ediyor. Ancak ligin 28. Haftasında oynanan Crystal Palace-West Bromwich Albion maçında ilginç bir olay yaşandı.

"Bu eylem yeterli değil, ırkçılık sürüyor"

Başlama öncesi iki takım futbolcuları orta yuvarlakta diz çökerken Wilfried Zaha meslektaşlarına eşlik etmedi. Eylem sırasında ayakta durmayı tercih eden siyahi futbolcu, "Bu yaptığımız şey benim için yeterli değil. Diz çökmenin artık bir maç önü rutinine dönüştüğünü hissediyorum. Diz çökelim veya çökmeyelim, bazılarımız hala ırkçı tacizlere maruz kalıyor. Bu yapılan protesto durumu değiştirmiyor" sözleriyle kararını savundu.

Premier Lig kulüpleri, geçtiğimiz yılın mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde George Floyd'un ölümünün ardından 'Black Lives Matter' hareketini desteklemek için başlama vuruşundan önce diz çökmeye başlamışlardı.

Okay ve Diagne'nin takımı 1-0 yenildi

 
Öte yandan Zaha’nın aykırı tutumuyla damga vurduğu maçı Crystal Palace 1-0 kazandı. Mücadelenin tek golü Luka Milivojevic'ten geldi. Ligde kalma umutları biraz daha azalan West Bromwich Albion'da Okay Yokuşlu ve Mbaye Diagne 90 dakika forma giydi.

Senin için hazırladığımız haberler