'Cumhurbaşkanı beni aradı' dedi, görüşmeyi anlattı

17.03.2021 - 16:26 | Son Güncellenme: 17.03.2021 - 16:28

Son dakika haberleri... Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ÇAY TV'ye özel açıklamalar yaptı. 49 yaşındaki teknik adam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyleyip "Çaykur Rizespor ile yakından ilgileniyor" dedi. İşte Bülent Uygun'un açıklamaları...

'Cumhurbaşkanı beni aradı' dedi, görüşmeyi anlattı

AJANSSPOR - HABER

Bu cuma Galatasaray deplasmanına gidecek olan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, Çay Tv'ye açıklamalarda bulundu. Çaykur Rizespor'un hedefinin Şampiyonlar Ligi'ne katılma olması gerektiğini belirten Uygun, eski teknik direktör Sumudica hakkında artık konuşmak istemediğini söyledi.

Uygun, yabancı sayısı hakkındaki fikirlerini de açıkladı. Yabancılara yaş ve milli olma gibi kriterler getirilmesi gerektiğini vurgulayan teknik adam, "32 yaşındaki yabancıya 5 yıl kontrat veriyor. Ertesi sene kovuyoruz. Cristiano Ronaldo geliyorsa 40 yaşında da gelsin ama bilmediğimiz 33 yaşındaki yabancıyı 3-4 yıllık kontratla Türkiye'ye getirmeyelim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında konuştu

Uygun, daha sonra konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a getirdi. Uygun, Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı seçilmesinden önce kendisine destek verdiğini, seçimlerden sonra da Hakan Şükür ile kendisini ziyaret ettiklerini söyledi. Bundan sonra siyasetle ilgisi olmadığı için fazla görüşmediklerini vurgulayan Rizespor teknik direktörü, Erdoğan'ın sadece Rizespor ile değil tüm ülke sporuyla yakından ilgilendiğini kaydetti.

"Erdoğan'ı alnından öper"

Uygun, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk mezarından kalksa, Atam sayın beyfendiyi alnından öper. Çünkü onun ülkem için hayal ettiği planladığı bütün projelere baktığımız zaman onların hepsini göre ve takdirle karşılar."

"Rizespor ile yakından ilgileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize ile de yakından ilgilendiğini vurgulayan Uygun, "Galip gelince tebrik etmek için aradı kendisi sağ olsun.. 'Rizesporumuza hoş geldin, ben inanıyorum ki çocuklarla beraber Rizespor'u hak ettiği yere taşıyacaksınız' dedi Cumhurbaşkanı. Allah beyfendiye güç versin. Canımızdan can versin" diye konuştu.

Bülent Uygun'un kariyeri: Fenerbahçe'de gol kralı oldu

  • Futbola Sakaryaspor'da başladı. Şekerspor, Kocaelispor, Fenerbahçe, Dardanelspor, Trabzonspor, Göztepe, Zonguldakspor, Kilimli Belediyespor, Özsahrayı Cedit, Anadolu Üsküdar, Sivaspor formaları giydi.
  • 1993-94 sezonunda Fenerbahçe formasıyla 22 gol atarak gol krallı oldu. Attığı gollerden verdiği asker selamı nedeniyle 'Asker' lakabını aldı.
  • Süper Lig'de 185 maça çıktı, 50 gol attı, 22 asist yaptı.
  • Bülent Uygun kariyerinde 11 kez A Milli takım forması giydi, 1 gol attı.
  • Teknik direktörlük kariyerine 2005'te Sivasspor'da başladı. sırasıyla Bucaspor, Eskişehirspor, Elazığspor, Gaziantepspor, Umm Salal, Gaziantepspor, Osmanlıspor, Al-Gharafa, Al-Rayyan, Kayserispor , Denizlispor'u çalıştırdı. Rizespor'da ikinci yarının başında göreve gelen Sumudica'nın istifasından sonra çalışmaya başladı.
Senin için hazırladığımız haberler