Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Şehirler arası seyahatler...

13.04.2021 - 19:02 | Son Güncellenme: 14.04.2021 - 01:19

Şehirler arası seyahatler yasaklandı mı? Ramazan ayı için koronavirüs tedbirleri açıklandı. Peki Ramazan'da şehirler arası seyehat yasak mı olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Şehirler arası seyahatler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında uygulanacak koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Ramazan'da şehirler arası seyehat yasağı olacak mı' sorusuna da yanıt verdi.

Ramazan'da şehirler arası seyahat yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamalarda “Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirlararası seyahatlere izin verilmeyecek.'' dedi.

Diğer Ramazan ayı koronavirüs kısıtlamaları ise şu şekilde:

  • Hafta içi sokağa çıkma yasağı 19.00-05.00 olarak değiştirildi.
  • Zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatler yasaklandı.
  • Lokanta ve benzeri işletmeler Ramazan süresince sadece paket servisi verebilecek.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde şehirler arası seyahat ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

 Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) zorunlu haller dışında vatandaşlarımızın toplu ulaşım vasıtaları dışında şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek.

Herhangi bir zorunlu hali bulunmayan kişilerin sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirlerarası seyahatleri ancak toplu ulaşım araçları (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) kullanılmak suretiyle mümkün olacak. İşi ile ilgili illiyetini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Senin için hazırladığımız haberler