Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çok kısa zamanda atlatacağız"

08.06.2020 - 20:59 | Son Güncellenme: 08.06.2020 - 21:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çok kısa zamanda atlatacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye yeni tip koronavirüs (COVID-19) ile mücadelede ne durumda? Ekonomi salgından ne kadar etkilendi, yeni adımlar atılacak mı? Libya'da neler oluyor, Türkiye dengeleri nasıl değiştirdi, hangi hamleler yapılıyor, hangi gelişmeler bekleniyor? İşte detaylar...

"Tedbirlere uyulursa çok kısa zamanda atlatacağız"

TRT'de Sermin Baysal Ata, Burhanettin Duran ve Okan Müderrisoğlu'nun konuğu olan Erdoğan, "Tedbirlere uyulursa çok kısa zamanda atlatacağız. Gençler, ben gencim nasıl olsa bir şey olmaz demesin. Bu hafta sonu piknik alanlarında, askere gidenler falan yaptıkları işler doğru değil. Meydana gelen olayda telafi zor. Bu virüs, farklı bir virüs" dedi. 

"Vaka sayısı düştü"

Her şeyi serbest bıraktık diye bu iş bitti anlamına gelmez ile sözlerine devam eden Erdoğan, "Bugünün rakamlarına baktığımız zaman vaka düştü, tamam. Vefat 18'e kadar inmişti, şimdi 19... Fena sayılmaz. Yoğun bakımda da 625'i görmek istemiyoruz. Entübeyi de daha aşağıda görmek istiyoruz. İyileşenlerin sayısı güzel. Vefatı sıfırlarsak sevineceğiz ama bu duruma gelene kadar iyiyiz. Dünyada 11'nciyiz, iyiyiz. Trump'a bu rakamları verince, "oooo" dedi" açıklamasını yaptı. 

"Rusya, Türkiye’yi gidilebilecek ülkeler arasına koydu"

Rusya'nın Türkiye’yi gidilebilecek ülkeler arasına koyduğunu belirten Erdoğan. "İngiltere de Türkiye’yi destinasyonları içine koydu. Merkel ile de bu konuyu görüşeceğim. Biraz daha bekleyip bir şey çıkmazsa bırakıcam. bitirdiler koronayi hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler