Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması

13.04.2020 - 15:24 | Son Güncellenme: 13.04.2020 - 15:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi.Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı ve önümüzdeki haftalarda da sokağa çıkma yasağı olabileceğini vurguladı.

Erdoğan'ın açıklamalarını Ajansspor.com'dan canlı olarak takip edebilirsiniz.

"Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Vatandaşlarımızın bireysel sağlık ve temizlik malzemesi temininde sıkıntı yaşamıyoruz. Salgının kontrol altına alınması konusunda önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Günlük test sıralamasında en başlardaki ülkelerden biriyiz. Testte günlük olarak 34 bin 436'ya ulaştık. Hasta oranına göre ölüm oranının düşüklüğü açısından ilk sıralardayız. 5 bin hastayı taburcu ettik. Türkiye aldığı tedbirlerle salgını en hızlı şekilde kontrol altına alan ülkelerden biri. DSÖ de Türkiye'yi salgın konusunda örnek olarak gösteriyor."

"Ülkemiz sadece koronavirüsten değil aynı zamanda bu medya ve siyaset virüslerinden de inşallah kurtulacaktır. Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın bir daha tekrar etmemesi için gereken tedbirleri alacağız. Salgınla mücadele kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık"

Senin için hazırladığımız haberler