Vedat Bayram Fenerbahçe'ye getirilen Deplasman Seyirci Yasağını Değerlendirdi

Burak Alaca
28.02.2023 - 18:48 | Son Güncellenme: 28.02.2023 - 20:07

Eski İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Bayram, Radyospor'da Aygün Özipek'in konuğu oldu. Bayram, Kayserispor maçı öncesi Fenerbahçe'ye getirilen deplasman seyirci yasağını değerlendirdi.

Vedat Bayram Fenerbahçe'ye getirilen Deplasman Seyirci Yasağını Değerlendirdi

AJANSSPOR-HABER

Eski İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü ve aynı zamanda da Fenerbahçe Yüksek Divan Üyesi olan Vedat Bayram, Radyospor'da Aygün Özipek'e Kayserispor ile oynayacağı maç öncesi verilen seyirci yasağını değerlendirdi.

"Cezaya boğmak siyasi bir hareket"

Tribünlerde hükümete gelen tepkiler sonrası Fenerbahçe'nin deplasmanda Kayserispor ile oynayacağı maç öncesi getirilen seyirci yasağı hakkında Bayram "Tribünlerdeki insanlar hassas insanlar. Toplumsal konularda duyarlıdırlar. Okullarda da toplumsal olaylara karşı duyarlı olmamız öğretildi. Özellikle Fenerbahçe tribünlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pankartlarını görürdüm. Reis diye iltifat ederlerdi. Böyle olduğunda sorun yok ama deprem konusunda sorun oldu. Kızılay ile ilgili bir takım uygulamalar milletin hoşuna gitmediği zaman tribün buna tepki gösterdi. Bu adamları hain ilan edip tedbir ediyoruz diye böyle cezaya boğmayı siyasi bir hareket olarak görüyorum. Bu siyasi hareketin müsebbiri yaranmak isteyen bürokrat. Yani Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nda görev alan kişiler" ifadelerini kullandı.

"Tedbir seyirci birbirine kıymasın diye alınır"

İl güvenlik kurulunun aldığı kararın TFF'nin iradesini zedelediğini savunan Bayram "20 sene bu teşkilatta görev yaptım. Tedbir derbi müsabakalarda seyirciler birbirine kıymasın diye alınır. Tezahürat yaptılar diye tedbir mi alınırmış. Kanun var, kötü tezahürat varsa kameralar ile bu tespit edilir ve gereği yapılır. Sezon başında karar alınmıştı TFF tarafından. Deplasman yasağı kalmıştı. Futbolu TFF Başkanı yönetiyorsa İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar bu iradeyi ortadan kaldırmıştır" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den deplasman yasağına tepki: "Bu karar kabul edilemez!"
Habere Git

"Tribünler Türk sporunun atardamarıdır"

Kayserispor'un yaklaşımını eleştiren Vedat Bayram "Kayserispor'un yaklaşımı doğru değil. Tribünler Türk sporunun atardamarıdır. Burada hassasiyet vardır. Bu tezahüratlarda siyasi büyüklerimizi enterese eden bir şey yoktur. Hükümet istifa diye kısa bir şey vardır. Altı üstü Kayserispor - Fenerbahçe müsabakası. Ortada büyük maçlar yok. Palalarla sopalarla birbirine yürüyen yok. Ne olmuş da Kayserispor bu kararı almış. Bu samimiyete inanmıyorum. Devlet görevlerinde biz bulunduğumuzda 6 tane değişik siyasi iktidar ile çalıştım. Burada ortada bir şey yokken vali dahil bazı bürokratların siyasete yaranmak için yapmış olduğu işgüzarlık bu. Bugün Fenerbahçe'ye verilecek bu cezaya karşıyım. Yarın Beşiktaş'a aynı muamele yapılırsa karşıyım. Bu doğru bir şey değildir. Zaten bu hükümetleri de bu duruma getiren bunlardır. Mesela Cumhurbaşkanı'nın dostu değildir bunlar. Bunlar sadece kendini düşünür. 25 milyon Fenerbahçe seyircisini hiçe sayıyor" ifadelerini kullandı.
 
 
 
 

 

"Ne oldu da yok sayıyorsunuz"

Spor olaylarında durumun spor yasasına göre değerlendirmesi gerektiğini düşünen Bayram "Bazı bakanları görüyorum ben. Düne kadar bu bakanlar bizimle maç seyrediyordu. Ne oldu da bu insanları yok sayıyorsunuz? Bazı bakanlar el sallıyor, parmak sallıyordu. Bu adamlar PKK'lı değil. Bu adamlar bölücü değil. Kimseye hakaret de etmedi. Spor yasası var, burada kim kusur işlerse görülür, gider alırlar" dedi.

"Fenerbahçe seyircisi eşkiya mıdır?"

İl Güvenlik Kurulu'nun yetersiz olduğu vurgusunu yapan Bayram "Hükümetler başkadır, devlet başka şeydir. Koca devletin unsurları vardır. Fenerbahçe seyircisi eşkıya mıdır? İstihbarat yok mudur? İl Spor Güvenlik Kurulu başından altına kadar herkes biz görevimizi yapamıyoruz demiştir. İstihbaratın var, dinleyeceksin" dedi.

İlgini Çekebilir
Kayserispor'dan deplasman yasağı açıklaması
Habere Git

"Deprem bölgesinde olup maça gidecek seyirciler mağdur oldu"

Deplasman yasağı kararı sonrası seyrcilerin mağdur olduğunu söyleyen Bayram "Mağdur olan seyircilerdir. Deprem bölgesinde olup bu maça gidecek olan seyirciler mağdur olmuştur" ifadelerini kullandı.

"Kim varsa görevden alırım"

Kararı veren mercilerin görevden alınması gerektiğini söyleyen Bayram "Cumhurbaşkanı'nın yerinde olsam Kayseri Valisi ve Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nda kim varsa görevden alırım. Siz bir müsabakanın tedbirini alamıyorsanız görevden alıyorum derim" dedi.

"Ali Bey'in itiraz etmesi lazım"

Ali Koç'un sürece müdahil olması gerektiğini düşünen Bayram "Ali Bey, her konuda sana destek verdik. Aziz Yıldırım dönemine son verilip, siz bu görevi devraldığınızda yanınızda olduk. Böylesi bir durumda Ali Bey'in çıkıp, ben bu karara itiraz ediyorum demesi lazım. Açıklamayı biz de yapıyoruz... Cumhurbaşkanı ile konuşması lazım" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Umut Nayir'den Fenerbahçe'ye destek
Habere Git

"Bu devlet önlem alamıyor mu?"

Maç öncesi oluşabilecek güvenlik sorunlarını önlemek için devletin konuya el atması gerektiğini düşünen Bayram "Bu kurullar 7-8 kişilik kurullar. Toplantılarda hep kulüplerin başkanları da olurdu. Tek kişinin Türkiye'yi yönettiği bir sistem var. Cumhurbaşkanı her şeye kararı verdiğine göre Fenerbahçe camiasının haksızlığa uğradığı düşünülüyorsa Cumhurbaşkanı'na bu konuyu arz edecek ve bu seyircinin oraya girmesini temin edecek. İl Spor Güvenlik Kurulu'na geri adım attıracaksın. Bu devlet Kayserispor - Fenerbahçe maçında tedbir alamıyor mu? Oradaki kişiler alamıyordur, devlet alır" dedi.

"TFF Başkanı'nın hakkı gaspedilmiştir"

Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararın sportif değil siyasal olduğunu söyleyen Vedat Bayram "TFF Başkanı'nın da hakkı gaspedilmiştir. Evet kanun var ama bu ciddi bir risk görüldüğü zaman uygulanır. Burada öyle bir şey yok. Vali görevimi yapamam diyor açıkça. O zaman o adamı görevden alın. Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar sadece siyasilere yaranmak için alınmıştır. Sportif değil, siyasidir" dedi.

"Başkan Fenerbahçe seyircisini mağdur etmeyecek"

"Hem Spor Bakanı tarafından, hem İçişleri Bakanı tarafından hem de Cumhurbaşkanı tarafından doğru kabul edilmediğini bilmemiz gerekiyor. Büyük kulüp olarak adlandırıyoruz. Bu, taraftarın yaptırım gücünden dolayıdır. Ben Ali Şen'de, Aziz Yıldırım'dan bu tavrı gördüm. Aynısını Ali Koç'tan da bekliyorum. Fenerbahçe Başkanı şimdi, TFF Başkanı'ndan başlayıp, hem Spor Bakanı'na hem İçişleri Bakanı'na ve Cumhurbaşkanı'na kadar meseleyi arz edecek, kibar bir dille. Fenerbahçe seyircisinin bu mağduriyetini önleyecek. Büyük kulüp başkanı böyle olunur. Yarın da Ahmet Nur Çebi'den aynı davranışı bekliyorum"

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ve Beşiktaş'a "Hükümet istifa" cezası verilemez
Habere Git

"Kimsenin içine sinmiyor"

Verilen kararı hiçbir kulüp başkanının hoş karşılamadığını vurgulayan Bayram "Büyük kulüplerimizin eski başkanlarıyla da faal başkanlarla da görüştüm. Hiçbirinin içine sinmiyor. Ama kimse de bu yanlıştır diyemiyor. Bu işi doğru bulan hiç kimse yok. Birkaç tane açıklama yapan başkan var. Onları da bu güvenlik kurulu gibi görüyorum. Bu insanları birilerinin adamıymış gibi görmek, paralı askermiş gibi görmek taraftara haksızlık olur" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler