Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda sürpriz: Yarışı bıraktı!

14.04.2022 - 13:00 | Son Güncellenme: 14.04.2022 - 13:13

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) beşinci gününde Manisa-Ayvalık etabındaki mücadelede büyük bir sürpriz yaşandı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda sürpriz: Yarışı bıraktı!

Kenan BAŞARAN - AJANSSPOR

Dünyanın en iyi bisiklet sporcularından olan Kolombiyalı tırmanışçı Nairo Quintana, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu'na veda etti.

Kaza yaptı

Yarışa gelen en kariyerli isimlerden olan Fransa'nın Arkea-Samsic takımının  tırmanışçı Nairo Quintana, yarışın ikinci turu olan  Selçuk (Efes)-Alaçatı etabında iki kez kaza yaptı. Yıldız sporcu, bisikletinin değiştirilmesiyle yarışı tamamladı.

Favori olduğu yarışta geçildi

152.1 kilometrelik İzmir-Manisa tırmanış etabını dün yapıldı. Drone Hopper – Androni takımından Eduardo Sepulveda  3 saat 48 dakika 38 saniye ile kazandı. Arjantinli bisikletçi finişe 4 kilometre kala müthiş bir atak yaptı ve çizgiye tek başına geldi. Tırmanış etabının favorisi Nairo Quintana ise öndeki rakibini yakalamak için büyük bir çaba sarf ettiyse de başarılı olamadı.

Takımı yarıştan çekti

Büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Nairo Quintana, önceki etaplarda yaşanan kazaların etkisini duyduğunu ve kendisini iyi hissetmediğini takımına bildirdi. Arkea-Samsic takımı da Quintana'nın yarıştan çekilmesine karar verdi.

Nairo Quintana Kimdir?

4 Şubat 1990 doğumlu Quintana bisiklet kariyerine ülkesi Kolombiya'da başladı. 2010'da, Café de Colombia takımının bir parçası olarak Tour de l’Avenir'i kazandı. 2012'de İspanya'nın Movistar Takımı'na transfer oldu. Birbirini ardına gelen başarılarla ismini bisiklet dünyasına duyurdu.  2013'te Fransa Bisiklet Turu'nda genel klasman ikinciliğinin yanı sıra en iyi tırmanışçıya verilen kırmızı benekli mayo ve en iyi genç bisikletçiye verilen beyaz mayonun sahibi oldu. 2014'te İtalya Bisiklet turu'nu alarak kariyerinin ilk 'grand tour' zaferine ulaştı. Quintana, İtalya'da zafere ulaşan ilk Kolombiyalı oldu. Fransa turu'nda 2015'te ikinci, 2016'da üçüncü oldu. Yine 2016'da İspanya Turu'nda kazanmayı başararak 'grand tour'larda ikinci kez birincilik kürsüsüne çıktı. 2017'de İtalya'da bu kez ikinci oldu. Son yıllarda performansı düşse de Nairo Quintana, en iyi tırmanış bisikletçilerinden biri olarak tanınıyor.  

Senin için hazırladığımız haberler