Galatasaray, Ankaragücü'nü Yendi, Şampiyon Oldu! Maç Özeti Ve Goller

Ali Bozkurt
30.05.2023 - 21:16 | Son Güncellenme: 31.05.2023 - 09:21

Galatasaray, bir kez daha tarih yazdı. Sarı kırmızılı takım, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıldönümünde şampiyon olarak adını ayrıca tarihe yazdırdı. Detaylar...

Galatasaray, Ankaragücü'nü Yendi, Şampiyon Oldu! Maç Özeti Ve Goller

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in en anlamlı sezonunda şampiyonluk ipini Galatasaray göğüsledi. Sarı kırmızılı takım, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıldönümündeki sezonda şampiyon olarak adını ayrıca tarihe yazdırdı. 

Cimbom kendi 100. yılını kaçırmıştı ama

Ezeli rakiplerinden Beşiktaş 2002-2003, Fenerbahçe ise 2006-07 sezonuna denk gelen kendi 100. yıllarında şampiyon olarak taraftarlarını iki kez gururlandırmıştı. Galatasaray ise kendi 100. yılına denk gelen 2004-2005 sezonunda şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırdı. Ama Galatasaray da Cumhuriyetin 100. yılında şampiyon olarak taraftarını gururlandırdı.

Icardi, açılışı yaptı

Zorlu karşılaşmanın 7. dakikada Rashica’nın sağ kanattan ceza sahası içerisine gönderdiği ortada Icardi, kale önünde tek vuruşla topu ağlara gönderdi.

Taylan Antalyalı asist, Milson gol

Ankaragücü, üst üstte ataklarla golü buldu. 16. dakikada ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde topu önünde bulan Zahid’in vuruşunda kaleci Muslera gole izin vermedi. Pozisyonun devamında dakikada Taylan’ın ceza sahası yayı önünden verdiği ara pasta topla buluşan Milson, sağ köşeye yaptığı vuruşla fileleri sarstı 

Icardi şov devam etti

Zorlu karşılaşmanın 39. dakikada Kerem’in ceza sahası dışı sol çaprazının ilk metrelerinden içeriye gönderdiği ortaya yükselen Icardi, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. Böylelikle Galatasaray, 2-1 öne geçti ve devreyi önde tamamladı.

Okan Buruk’a futbolculardan ‘sulu’ kutlama

Spor Toto Süper Lig’de lider Galatasaray, deplasmanda MKE Ankaragücü’nü 4-1 yenerek 3 sezonluk aranın ardından ligin bitimine iki hafta kala 23. şampiyonluğuna ulaştı. Müsabakanın ardından basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Okan Buruk, şampiyonluktan dolayı mutlu olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:


“Zor bir deplasman olduğunu söylemiştim. Ankaragücü, hem oyuncularıyla hem taraftarlarıyla güçlü bir camia. Bunu da iç saha maçlarında net olarak ortaya koyan bir takım. İlk yarı golü bulsak da, pozisyonlara girsek de yediğimiz gol ve verdiğimiz pozisyonlar oldu. Oyun genel olarak bizim gol bulabileceğimiz bir şekilde geçmesi gerekiyordu. İkinci yarıda da attığımız gollerle doğru bir şekilde maçı bitirdik.”

“Cumhuriyetin yüzüncü yılında kupayı Ankara’da kazanmak bizim için çok değerli”

Şampiyonluğun Cumhuriyetin 1000. yılında ve Ankara’da kazanılmasının çok değerli olduğunu vurgulayan Buruk, “Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Uzun bir yol yürüdük ve bugün bunun finaliydi. Şampiyonluğu kazanarak Galatasaray taraftarını, beni, başkanımızı, yönetimimizi, tüm camiamızı mutlu ettiği için oyuncularıma teşekkür ediyorum. Onlar benim için çok önemli ve değerli. Bugün de bunu net şekilde gösterdiler. Camiamız için de hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyetin yüzüncü yılında kupayı Ankara’da kazanmak bizim için çok değerli. 30 Mayıs 1993’te futbolcu olarak burada ilk şampiyonluğumuzu yaşadık. Bugün de tam 30 sene sonra Galatasaray Teknik Direktörü olarak ilk şampiyonluğumu yaşıyorum. Mutluyum, gururluyum” diye konuştu.

“Derbiye en iyi şekilde hazırlanacağız”

Ligde karşılaşacakları Fenerbahçe maçı hakkında da konuşan deneylim teknik adam, “Önümüzdeki hafta Fenerbahçe derbisi var. Dinleneceğiz ve tekrar derbiye hazırlanacağız. O maçı da en iyi şekilde tamamlayıp, ligi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Oğlum için bu şampiyonluk çok önemliydi”

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Buruk, “Maçtan sonra Icardi’nin kulağına ne söylediniz?” sorusuna, “Ona teşekkür ettim. Bu sene çok emek verdi. Oğlum için bu şampiyonluk çok önemliydi. Çok istiyordum. Hepimiz burada bir aile olduk ve önemli roller aldık. O da burayı, beni, ailemi, Galatasaray’ı sahiplendi. Çok önemli bir oyuncu” cevabını verdi.

Şampiyon hocaya sulu kutlama

Sarı-kırmızılı futbolcular, Okan Buruk konuştuğu sırada basın toplantısı odasına girerek ellerindeki suları teknik direktörlerinin üzerine döktü. Büyük coşku yaşayan Buruk ve öğrencileri şampiyonluklarını tezahüratlarla kutladı. Sarı-kırmızılı futbolcuların ve Okan Buruk’un üzerindeki 23. şampiyonluk tişörtleri ise dikkat çekti.

Fernando Muslera, 6. Süper Lig şampiyonluğunu kazandı

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’da takım kaptanı Fernando Muslera, şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi. 

Sarı-kırmızılılara 2011 yılının yaz transfer döneminde katılan Uruguaylı kaleci, bu sezonla birlikte toplamda Süper Lig’de 6. şampiyonluğuna ulaştı.

Cimbom ile 12. sezonunu geçiren 36 yaşındaki kaleci, 2011-2012, 2012-2013, 2014-2015, 2017-2018, 2018-2019 ve 2022-2023 sezonlarında şampiyonluk yaşadı.

Süper Lig’de şampiyon Galatasaray

7. dakikada Rashica’nın sağ kanattan ceza sahası içerisine gönderdiği ortada Icardi, kale önünde tek vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1


10. dakikada Kerem’in sağ taraftan açtığı ortaya iyi yükselen Icardi’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla soldan dışarıya çıktı.


15. dakikada ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde topu önünde bulan Zahid’in vuruşunda kaleci Muslera gole izin vermedi.


16. dakikada Taylan’ın ceza sahası yayı önünden verdiği ara pasta topla buluşan Milson, sağ köşeye yaptığı vuruşla fileleri sarstı 1-1

18. dakikada kaleci Gökhan’dan seken topa bekletmeden vuran Rashica’nın şutunda Gökhan, hızlıca kalesindeki yerini alıp gole izin vermedi.


26. dakikada ceza sahası yayı dışı ilk metrelerinde kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Oliveira’nın sert şutunu kaleci Gökhan güçlükle kontrol etti.


31. dakikada sol kanatta topu alan Sowe’nin ceza sahası önüne kadar ilerleyip sol çaprazdan çektiği şutta meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

39. dakikada Kerem’in ceza sahası dışı sol çaprazının ilk metrelerinden içeriye gönderdiği ortaya yükselen Icardi, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 1-2


44. dakikada Taylan'ın pasında topla buluşan Zahid'in ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak direkten döndü.

50. dakikada Ankaragücü defansında yaşanılan anlaşmazlıktan yararlanan Icardi, bir anda topu önünde buldu. Kaleci Gökhan’ı da çalımlayan Arjantinli yıldızın boş kaleye gönderdiği top, ceza sahası gol çizgisine paralel şekilde dışarıya çıktı.


57. dakikada sol kanatta topla buluşarak ilerleyen Rashican’ın sol çaprazdan çektiği şutta kaleci Gökhan, gole izin vermedi.


73. dakikada Kerem’in orta sahadan gönderdiği derinlemesine ara pasta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, kaleci Gökhan’ı da çalımladıktan sonra meşin yuvarlağı boş ağlara yolladı. 1-3


78. dakikada Kerem’in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, arka direkte topa iyi yükselen Oliveira, kafa vuruşuyla meşin yuvarlığı ağlara gönderdi. 1-4


89. dakikada Yunus Akgün’ün gönderdiği topla ceza sahası içerisinde buluşan Kerem’in sol çaprazdan çektiği şut az farkla dışarıya çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler