Cüneyt Çakır maçı boykot etti, 30 dakika kala butona bastı

İsa Kethüda
31.10.2023 - 13:18 | Son Güncellenme: 31.10.2023 - 14:46

2022 yılındaki 8 Mart Operasyonu'nda görevine son verilen ama sonrasında hakemliğe geri dönen Cüneyt Çakır'ın ilk maç öncesi boykot yaptığı öne sürüldü. İşte iddianın tüm detayları.

Cüneyt Çakır maçı boykot etti, 30 dakika kala butona bastı

AJANSSPOR-HABER

"8 Mart Operasyonu" olarak bilinen Merkez Hakem Kurulu (MHK) kararıyla hakemliği sonlandırılan Cüneyt Çakır'ın daha sonra yeniden göreve geldikten sonra atandığı ilk maçta boykot yaptığı öne sürüldü.

Çelik, Çakır'a hemen maç verdi

Samimi Haber Yazarı Ali Fuat Duatepe, 2022 yılında 11 hakemin işine son verilen 8 Mart Operasyonu'nu yapan Ferhat Gündoğdu'nun ardından göreve gelen Sabri Çelik'in Cüneyt Çakır'ı ilk haftasında hemen Antalyaspor-Kayserispor maçına atadığını hatırlattı. Duatepe, Çakır'ın son ana kadar maçı kabul etmeye onay vermediğini öne sürdü.

Cüneyt Çakır maça kabul onayı vermedi

Duatepete şunları yazdı: "Yeni MHK, Cüneyt Çakır’a ilk hafta görev vermek için bir çalışma yaptı. Polemik ve gerilimden uzak Antalya-Kayseri maçına ataması yapıldı. Karar sonrası saat 17.00’de tüm hakemlerim cep telefonlarına mesaj gitti. Prosedüre göre hakemler gelen mesajdaki linke tıklıyor ya görevi kabul ediyor ya da mazeret beyan ederek affını istiyor. Bunun için tanınan süre ise 1 saat. Yine iddialara göre biri hariç tüm hakemler mesaja cevap verdi."

İlgini Çekebilir
Selim Soydan: "Ali Koç'a eski şampiyonluklar için tezgah kuruluyor"
Habere Git

İki yeni yardımcıya itiraz etti

Çakır'ın kendisine verilen iki yeni yardımcıyı da kabul etmediği iddiasına yer veren Duatepe, daha sonra şunları kaleme aldı: "Cüneyt Çakır ısrarla onay butonuna basmadığı gibi, yardımcısı olarak atanan Deniz Caner Özaral ve Ali Tuna’ya itiraz etti. Israrla Tarık Ongun ve Bahattin Duran’ı istedi. Çakır’a soruşturma hatırlatıldı. Kriz çözülemiyordu. Konu TFF yönetimine taşındı. TFF yönetimi MHK’ya, bu tavrın sonuçları olacağının bildirilmesini istedi. Bu sırada devletin üst yönetimi bilgilendirildi."

Çakır son ikazdan sonra butona bastı

Duatepe'ye göre Cüneyt Çakır, kendisine yapılan son ikazdan sonra maçı aldığını kabul ediyor: "Bunun üzerine Cüneyt Çakır’a FYS üzerinden bir TE’KİT yazısı yazılarak 'En geç 30 dakika ivedilikle yanıt verilmesini' istendi. 30 dakika dolmadan Cüneyt Çakır’dan maçı kabul ettiğine dair onay uygulama üzerinden geldi. Ardından MHK, TFF resmi sitesinden neredeyse 5 saat sonra görevlendirmeleri açıkladı."

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın yeni başkanı kim olur?
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler