Cüneyt Çakır damga vurdu! Barcelona-Napoli maçı...

09.08.2020 - 16:40 | Son Güncellenme: 09.08.2020 - 16:41

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Barcelona-Napoli maçını tecrübeli hakem Cüneyt Çakır yönetti. Maç sonrasında Katalan medyası, Cüneyt Çakır hakkında neler söyledi? İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, son 16 turu rövanşında Napoli'yi konuk etti. İlk maçın 1-1 bittiği eşleşmenin 2. ayağını Barcelona 3-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Dev maçı yöneten hakem Cüneyt Çakır'ın kararları geceye damga vurdu.

Çakır'ın kararları damga vurdu

Kritik maçı hakem Cüneyt Çakır yönetti. Çakır maçta 2 kez penaltı noktasını gösterirken 2 kararı VAR sonrası değişti.

Cüneyt Çakır maçın 30. dakikasında VAR'dan gelen uyarı üzerine Barcelona'nın golünü iptal etti. Messi'nin topu elle kontrol ettiğine karar verildi. Mücadelenin 44. dakikasında Cüneyt Çakır, VAR kontrolünün ardından Koulibaly'nin Messi'ye ceza sahasında yaptığı müdahale için penaltı düdüğünü çaldı.

45+4. dakikada ise Napoli'de Dries Mertens, Ivan Rakitic'in müdahalesiyle yerde kaldı ve Cüneyt Çakır maçta 2. kez penaltı kararı verdi.

Eleştiri geldi

Barcelona'nın Clement Lenglet ile 10. dakikada bulduğu gol ile ilgili Marca'ya konuşan eski hakem Juan Andujar Oliver, "Gol öncesi Lenglet, kendisine avantaj sağlamak ve pozisyon kazanmak için Demme'yi itiyor. Türk hakem, burada pozisyonu devam ettiriyor. Ancak, Barcelona'nın verdiği golü geçerli saymamalıydı." yorumunu yaptı.

Katalan medyasında ise Lionel Messi'nin 30. dakikada attığı ve geçersiz sayılan gol için topun elle kontrol edildiği yorumu da eleştirildi. Pozisyon da Messi'nin elle kontrol eylemini gerçekleştirmediği ve golün geçerli sayılması gerektiği öne sürüldü. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler