''Cüneyt Çakır gibi bir hakem varken neden macera arıyorsunuz?"

27.01.2021 - 23:01 | Son Güncellenme: 28.01.2021 - 00:39

Son şampiyon Başakşehir ile Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor, Süper Kupa'da karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Karşılaşmanın hakemini eleştiren Okan Buruk, maç içerisindeki gergin anlara dair de konuştu.

''Cüneyt Çakır gibi bir hakem varken neden macera arıyorsunuz?"

AJANSSPOR - HABER

Son şampiyon Başakşehir ile Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor, Süper Kupa'da karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmada Başakşehir, Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Olaylı geçen karşılaşma sonrası Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, ''Hakemlerle mücadele etmeye devam ediyoruz'' dedi.

''Neden böyle bir macera arıyorlar?''

Kadrodaki eksiklerin kendilerini zorladığını belirten Buruk, ''Mücadele uzun sürdü. Hem rakiple hem hakemle mücadele ettik. İki takımın lehine ve aleyhine verdiği kararlarla hakemlerle mücadele etmeye devam ediyoruz. Trabzonspor'u kutluyorum, iyi oynadılar. Bizden daha çok pozisyona girdiler. Bizim sıkıntımız 10-11 eksikle oyuna çıkmamız oldu. Visca, Chadli, İrfan Can gibi bizi hücuma taşıyacak oyuncularımız yoktu'' dedi.

'Hem rakiple hem hakemle mücadele ettik' diyen Buruk, karşılaşma için yapılan atamanın yanlış olduğunu da söyledi:

''İkinci golün Yaşar Kemal Uğurlu'nun hatası olduğunu düşlünüyorum. VAR'a gitmekte niye inat ediyorlar? Bu sezon başarısız olmuş bir hakem organizasyonu görüyoruz. Hakem atamasını da anlamıyorum. Böylesine önemli bir maç için Cüneyt Çakır gibi bir hakem var, neden böyle bir macera arıyorlar?''

''Keşke kulübeler arasında böyle bir şey olmasaydı''

Zorlu finalde Trabzonspor'un kuban ile bulduğu ikinci golün ardından saha karıştı. Bu golün ardından Başakşehir yedek kulübesi yoğun itirazlarda bulundu ve iki kulübe arasında bir arbede yaşandı.

'Keşke böyle bir şey olmasaydı' diyen Buruk, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

''Trabzonspor hak ettiği bir galibiyeti aldı. Abdullah Avcı'ya da tebrik etmek gerekiyor. Gerginlikler oluyor, iki takım da hakemi beğenmedi. Abdullah Hoca'nın da çok itirazları oldu. Keşke kulübeler arasında böyle bir şey olmasaydı. Maç sonunda tek tek tebrik ettik. Hak ettikleri bir kupa var ve tebrik ettim. Sadece Yaşar Kemal Uğurlu'yu tebrik etmedim, yan hakemleri de tebrik ettim''

 

Saha karıştı, 2 kırmızı kart çıktı

Başakşehir - Trabzonspor maçında Ekuban ile bulduğu ikinci golün ardından saha karıştı. Trabzonspor'un attığı golün ardından Başakşehir yedek kulübesi yoğun itirazlarda bulundu. Kulübeler arasında gergin anlar yaşanırken, iki takımın teknik heyetinin araya girmesi sonucu olaylar sona erdi.  Yaşananlar sonrası Başakşehir İdari Direktörü Murat Yaman ve Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz direkt kırmızı kart gördü.

Süper Kupa finalinde saha karıştı, yumruklar havada uçuştu!

Senin için hazırladığımız haberler