Cüneyt Çakır restine 25 bin TL

08.02.2022 - 19:27 | Son Güncellenme: 08.02.2022 - 19:44

Rizespor Başkanı Tahir Kıran'ın hakem Cüneyt Çakır hakkında kullandığı ifadelerin cezası belli oldu. Kıran'ın açıklamalarının bedeli 25 bin TL... İşte detaylar...

Cüneyt Çakır restine 25 bin TL

AJANSSPOR HABER

“Cüneyt Çakır‘ı benim maçıma kimse veremez. Versinler o maça takımı çıkartmayacağım, 3-0 mağlup olayım. Cüneyt Çakır Türk futbolundan çıkmalı. Başka türlü Türk futbolu kurtulmaz” diyen Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran'ın cezası belli oldu.

TFF internet sitesinde karar yayınlandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), verdiği kararla Kıran'ın 25 bin TL ceza ödemesine karar verdi. Karar TFF'nin internet sitesinde yayınlandı.

Tahir Kıran ne demişti?

Tahir Kıran, yerel televizyonda katıldığı bir programda Cüneyt Çakır hakkında ağır ifadeler kullanmıştı. Kıran, "Filmi yazanlar, oynayanlar var. Biz hepimiz figüranız. Bu düzen değişecek. Artık insanlar hakemlerin oynadığı maçları seyretmeyecek" demişti.

"Cüneyt Çakır Türk futbolundan çıkarılmalı"

Kıran konuşmasına şöyle devam etmişti: "Futbolcuların oynadığı maçları seyredecekler. Herkes bunu böyle kabul etsin. Kanımın son damlasına kadar savaşacağım. Çıkacaklar adam gibi maç yönetecekler. Cüneyt Çakır‘ı benim maçıma kimse veremez. Versinler o maça takımı çıkartmayacağım, 3-0 mağlup olayım. Cüneyt Çakır, Türk futbolundan çıkmalı. Başka türlü Türk futbolu kurtulmaz.”

MHK açıklamalara sessiz kaldı

Bu açıklamalara karşı he TFF'den ne de Merkez Hakem Komitesi'nden bir tepki geldi.  Serdar Tatlı döneminde o zaman Beşiktaş'ın başında bulunan Sergen Yalçın'ın hakem Halil Umut Meler için 'Bize vermeyin' açıklamasından sonra  MHK, iki hafta üst üste aynı hakemi siyah beyazlıların maçına vermişti.

Türkiye'nin en kariyerli hakemi: Cüneyt Çakır

TFF'nin internet sitesinde 22 Nisan 2021'de "Cüneyt Çakır'ın uluslararası kariyeri" başlıklı bir yazı yayınlandı. Yazıda Çakır için şu ifadeler kullanıldı: "FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, EURO 2020 ile üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'nda görev almanın heyecanını yaşarken, kariyerinde 53'ü A Milli maç olmak üzere 15 yıllık dönemde toplamda 200'e yakın uluslararası müsabaka yönetti."

Dünya Kupası'nda yarı final yönetti

44 yaşındaki Çakır'ın FIFA hakemi olduğu 2006 yılından bu yana devam eden uluslararası hakemlik kariyerinin önemli satır başları şöyle:

Dünya Kupası:


2018 FIFA Dünya Kupası  2 maç ve yarı final
2014 FIFA Dünya Kupası
40 yıl aradan sonra Dünya Kupası'nda ilk Türk hakemi ve yarı final yöneten ilk hakem

Avrupa Şampiyonası:


EURO 2016  3 maç
EURO 2012    2 maç ve yarı final - finalin dördüncü hakemi
Olimpiyat Oyunları:
Rio Olimpiyatları 2016 çeyrek final  44 yıl aradan sonra Olimpiyatlar'da görev alan ilk Türk hakemi

Şampiyonlar Ligi finali yöneten tek Türk hakem

Şampiyonlar Ligi: UEFA Şampiyonlar Ligi 2019 yarı final
UEFA Şampiyonlar Ligi 2018 yarı final
UEFA Şampiyonlar Ligi 2017 yarı final
UEFA Şampiyonlar Ligi 2016 2 yarı final
Şampiyonlar Ligi Finali 2015 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final yöneten ilk Türk hakem
UEFA Şampiyonlar Ligi 2015 Yarı Final
UEFA Şampiyonlar Ligi 2012 Yarı Final

Avrupa Ligi: UEFA Avrupa Ligi 2014   Yarı Final
UEFA Avrupa Ligi 2010   Yarı Final
Dünya Kulüpler Şampiyonası: FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası 2012 Final

'Hakemi vururum' sözü 11 günle cezalandırılmıştı

Tahir Kıran'dan önce Rizespor'da başkanlık yapan Hasan Kartal da 2019 yılında Galatasaray karşılaşmasından sonra hakem Serkan Çınar için "Silahım olsa vururdum" demişti. PFDK, Kartal'a 11 gün hak mahrumiyeti ve 12 bin 500 TL para cezası vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler