Jübile Yapan Cüneyt Çakır, Trabzon’da Hakem İzledi

İsa Kethüda
27.11.2022 - 20:39 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 22:50

Jübilesi yapılan eski hakem Cüneyt Çakır, Trabzon’da TFF 2’nci Lig mücadelesi 1461 Trabzon FK - Balıkesirspor maçını izledi. İşte haber ile ilgili detaylar.

Jübile Yapan Cüneyt Çakır, Trabzon’da Hakem İzledi

UEFA Elit Hakemler arasında yer alan ve geçtiğimiz hafta A Milli Takım'ın Çekya ile oynadığı özel maçta kariyerini noktalayan eski hakem Cüneyt Çakır, Trabzon’a geldi. 

1461 Trabzon FK - Balıkesirspor maçını izledi

Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) Hakem İzleme Komitesi’nde görevli olan Çakır, 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 1461 Trabzon FK - Balıkesirspor karşılaşmasını izledi. 

Çakır’a MHK eski üyesi Hamza Mısır eşlik etti

Ev sahibi ekibin 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan müsabakayı yöneten Mardin bölgesinden B klasman hakemi Yunus Dursun’un performansını değerlendiren Çakır’a MHK eski üyesi Hamza Mısır eşlik etti.

İlgini Çekebilir
Ozan Tufan: "Vatanımızı özledik"
Habere Git

Devler Ligi finalini yöneten ilk Türk

Bilindiği üzere, Türk hakemleri arasında en önemli kariyere sahip bulunan Cüneyt Çakır, 2012, 2016 ve 2020 Avrupa Şampiyonalarında üçer maç yönetti. 2014 ve 2018 Dünya Kupası’nda da üçer maçta düdük çalan Çakır, 6 Haziran 2015’te Şampiyonlar Ligi Finalinde Barcelona-Juventus maçını yöneterek Devler Ligi’nde final yöneten ilk Türk hakem oldu.

Cüneyt Çakır, 16 Aralık 2012 tarihinde Brezilya’nın Corinthians ile İngiltere’nin Chelsea takımları arasında oynanan FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalini de yönetmişti. Süper Lig’de 382 karşılaşmaya çıkan FIFA kokartlı hakem, 3 kez TFF Süper Kupa finalini de yönetti.

MHK liste dışı bırakmıştı

Merkez Hakem Kurulu , Süper Lig kadrosunda yer alan 11, A klasmanında yer alan 5, VAR’dan 1 hakem ile yollarını ayırdığını açıklamıştı. Hakem Cüneyt Çakır’ın da bulunduğu ihraç listesinde, yine FIFA kokartlı hakemlerden Ali Palabıyık, Abdülkadir Bitigen ile birlikte, deneyimli Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Alper Ulusoy’un yanı sıra Bahattin Şimşek, Tugay Kaan Numanoğlu, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge, Burak Şeker de yer almıştı. Sezon bitmeden radikal değişime giden MHK’nin bu hamlesi tartışma yaratmıştı. Türk futbol tarihine 8 Mart kararları olarak geçen süreçte liste dışı bırakılan hakemlerle ilgili MHK'nın kararını Tahkim Kurulu bozmuş ve söz konusu hakemler sezon bitmeden tekrar görev almaya başlamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler