Urs Maier: Umarım Cüneyt Çakır İsviçre'de düdük çalar

Orhan Gülek
31.03.2022 - 15:07 | Son Güncellenme: 31.03.2022 - 15:10

Ünlü hakem Urs Meier, TFF'nin kararına şaşırdığını belirterek "Umarım Cüneyt Çakır İsviçre'de maç yönetmek için gerekli izni alır ve Dünya Kupası'na gitme şansını yakalar" dedi

Urs Maier: Umarım Cüneyt Çakır İsviçre'de düdük çalar

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

İsviçre’nin şimdiye kadar çıkardığı dünya çapındaki en önemli hakem Urs Meier Ajansspor'a konuştu. MHK tarafından düdük astırılmak istenen Türkiye'nin gelmiş geçmiş en kariyerli hakemi olan Cüneyt Çakır'ın İsviçre Futbol Federasyonu tarafından İsviçre Lig'inde maç yönetmesi için davet edilmesi üzerine görüşlerine başvurduğumuz 63 yaşındaki eski hakem, "Evet davet doğru. Umarım Cüneyt İsviçre'de maç yönetmek için gerekli izni alır ve bununla birlikte Dünya Kupası'na gitme şansını yakalar" dedi.

"Cüneyt Çakır kararına şaşırdım"

Geçen yıl Ajansspor'a verdiği özel röportajda Cüneyt Çakır' ve ekibinin Euro 2020'de çok başarılı olduğunu ve finali yönetmesi gerektiğini ifade eden Meier, Cüneyt Çakır kararının kendisinde şaşkınlık yarattığını da ifade etti.

Urs Meier kimdir?

22 Ocak 1959 doğumlu Urs Meier İsviçre'nin yetiştirdiği en kariyerli hakem olarak biliniyor. 1989-2004 yılları arasında hakemlik yapan Meier, 1998 ve 2002 Dünya Kupaları'nda görev yaptı. Türkiye'nin üçüncü olduğu 2002 Dünya Kupası yarı finalinde Almanya-Güney Kore maçını yönetti. 2002'de Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'in Bayern Leverkusen'i 2-1 yendiği karşılaşmada düdük çaldı. Euro 2000 ve Euro 2004'te görev yaptı.

İlgini Çekebilir
Dev maçın hakemi belli oldu! MHK'dan mahkemelik isimlere görev yok
Habere Git

İngiltere-Portekiz maçı kariyerini değiştirdi

2004 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde yönettiği İngiltere-Portekiz maçı kariyerinde dönüm noktası oldu. 2-2 biten son dakikasında  dakikada Sol Campbell'ın attığı golü iptal edilince hedefe konuldu. Meier'in kişisel bilgileri İngiliz tabloid gazetelerinde yayınlandı ve Meier ölüm tehditleri de dahil olmak üzere 16.000'den fazla taciz edici e-posta aldı. İngiltere-Portekiz maçından 6 ay sonra hakemlikten emekli oldu. Meier, şu anda televizyonlarda yorumculuk yapıyor.

Senin için hazırladığımız haberler