Hakemliği Bırakacak Olan Cüneyt Çakır Milli Maç Öncesi Konuştu

Akın Ungan
18.11.2022 - 16:13 | Son Güncellenme: 18.11.2022 - 16:30

A Milli Takım'ın Çekya ile Gaziantep'te yapacağı hazırlık maçında hakemlik kariyerini bitirecek olan Cüneyt Çakır, jübile maçından önce açıklama yaptı.

Hakemliği Bırakacak Olan Cüneyt Çakır Milli Maç Öncesi Konuştu

AJANSSPOR HABER

Euro 2024 Elemeleri'ne hazırlanan A Milli Takım, Katar'daki Dünya Kupası için liglere verilen milli arayı özel maçlarla değerlendirdi. Geçtiğimiz gün Dİyarbakır'da İskoçya ile karşı karşıya gelen Ay-Yıldızlılar, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Türkiye, Gaziantep'te ise Çekya'yı ağırlayacak. Bu maç, Cüneyt Çakır ve futbol tarihinde de önemli yere sahip olacak.

Cüneyt Çakır hakemliği bırakacak

Türk futbolunun değerli hakemleri arasında yer alan Cüneyt Çakır, Gaziantep'te oynanacak Türkiye - Çekya karşılaşmasında kariyerine nokta koyacak. Jübile maçına çıkacak olan Cüneyt Çakır, mücadelede başlama düdüğünü çalacak ve 5 dakika sahada kalacak.

Dünyada ilk

Cüneyt Çakır'ın jübilesi, aynı zamanda dünya futbol tarihine de geçecek. Dünyada ilk kez bir hakem, milli maçta jübilesini yapacak.

"Benden sonraki arkadaşlara elimden gelen desteği vereceğim"

TRT Spor'a açıklamalarda bulunan tecrübeli hakem, "Böyle vedalar olunca heyecan da oluyor biraz tabii. Bende de heyecan var şu an. Ben küçükken hep futbolcu olmak istedim. Altyapıda futbol oynadım. Babamın da hakem olması ve bu camiayı çok sevmemden dolayı hakemliğe adım attım. Her mesleğin bir sonu var. Benim de yarın son günüm olacak ancak benden sonraki arkadaşlara elimden gelen desteği vereceğim." dedi.

"Onlar 1 koşuyorsa ben 2 koştum"

Cüneyt Çakır, "Bu iş tutkuyla yapılır, hakemleri pek tanımaz insanlar ama bizler futbola aşığız. Tek hedefimiz Türk futbolunu ileriye götürmek. Hakemlikte kategoriler vardır. O zaman 4 kategori vardı ve İngiliz, Alman 2. kategoriden başlarken biz 4'ten başlıyorduk. Onlar 1 koşuyorsa ben 2 koştum, onlar kural sınavından 90 alıyorsa ben 100 aldım. Onlara yetişmek için iki katı çalıştım." ifadelerini kullandı.

"Diğer liglerle aramızda büyük fark yok"

Süper Lig ile diğer ligleri karşılaştıran Çakır, "Bizim ligimiz çok önemli bir lig. Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi ile kıyaslamamak gerekir, özellikle topun oyunda kalma süresinde. Diğer liglerle aramızda büyük fark yok, halledilebilecek sorunlar bunlar. Türkiye'de yönettiğiniz maçlar sizi Avrupa'daki zor maçlara da hazırlıyor. O yüzden buradaki yaklaşımın bana pozitif etkisi oldu." şeklinde konuştu.

"Kamuoyundan hep saygı gördüm"

Çakır, "Kamuoyundan hep saygı gördüm. Eleştiri farklı bir şey, eleştiriden korkmamak gerek. Kimse hatasız değil, önemli olan hatayı azaltmak ve ders çıkartmak. Ancak bunu hakem camiası tek başına yapamaz, herkesin bir araya gelmesi lazım. Tüm hedeflerini gerçekleştirmiş bir hakem olarak, milli takım ile sahaya çıkarak mesleğime veda etmenin mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

"Dünya Kupası'nda insanlar bizden Türk hakem diye bahsediyor"

Yönettiği önemli maçlar ile Türk futbolunun en kariyerli hakemlerinden olan Cüneyt Çakır, "Belki de dünyada eşi benzeri olmayan bir şey ve örnek teşkil edebilecek bir durum. Dünya Kupası'nda görev yaparken neredeyse 2 milyar insanın izlediği bir maçta insanlar bizden Cüneyt Çakır diye bahsetmiyor, Türk hakem diye bahsediyor." açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Jübile yapacak Cüneyt Çakır'a Gaziantep'te plaket
Habere Git

"O hastalıktan 6 ay sonra Şampiyonlar Ligi finali yönettim"

Kariyeri hakkında konuşan Çakır şunları söyledi: "Çok büyük hayaller kurmalısınız ancak bunu yaparken de çok çalışmalısınız. Ben kariyerime başlarken en büyük hedefim Dünya Kupası'nda görev yapmaktı. Ancak her zaman kısa vadeli hedeflerim de vardı. Benim için en önemli maç Barcelona-Juventus maçıydı. Şampiyonlar Ligi finali... O maçın bir de çok önemli bir hikayesi vardı. Benim için hakemlik kariyerimin bittiğini söylüyorlardı ciğerlerimden yaşadığım bir hastalık sebebiyle. Ben o hastalıktan 6 ay sonra Şampiyonlar Ligi finali yönettim."

"Yabancı VAR konusunda fikrim sorulursa tecrübelerimi aktarmak isterim"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hakkında açıklama yapan Çakır, "Geçtiğimiz yıl yaşanan olaylardan ötürü tabii ki üzüntülüyüz ancak Türk halkının neyin ne olduğunu doğru şekilde kavrayabileceğini düşünüyorum. Şu anki başkanımız Mehmet Büyükekşi'nin inanılmaz bir vizyonu var. Sabredilirse sadece hakemlerin değil, Türk futbolunun çok büyük gelişim kazanacağını düşünüyorum. Benim bir danışmanlık görevim veya misyonum yok. Ancak TFF'den veya MHK'dan yabancı VAR hakemi konusunda fikrim sorulursa tabii ki tecrübelerimi aktarmak isterim." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler