Cüneyt Çakır'a EURO 2020'de yeni görev

Orhan Gülek
17.06.2021 - 15:26 | Son Güncellenme: 17.06.2021 - 15:29

EURO 2020'de Türk hakem Cüneyt Çakır, Macaristan-Portekiz maçını yönetmesinin ardından İngiltere-İskoçya karşılaşmasında da 4. hakem olarak görev yapacak.

Cüneyt Çakır'a EURO 2020'de yeni görev

AJANSSPOR - HABER

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'ndaki Macaristan - Portekiz maçını yönetmesinin ardından İngiltere-İskoçya karşılaşmasında da 4. hakem olarak görev yapacak.

UEFA tarafından bugün yapılan açıklamada Çakır, İngiltere ile İskoçya arasında oynanacak mücadelenin 4. hakemi olarak görevlendirildi. Müsabakayı ise İspanya Futbol Federasyonu'ndan Antonio Mateu Lahoz yönetecek.

D Grubu'nun ikinci karşılaşmasında İngiltere yarın TSİ 22.00'de İskoçya ile oynayacak. İlk maçta İngiltere, Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etmişti. Çekya ise İskoçya'yı 2-0 yenmişti.

Ronaldo, Macaristan maçında tepki göstermişti

EURO 2020'de F Grubu’nun ilk maçında turnuvanın son şampiyonu Portekiz, Macaristan’la kozlarını, Budapeşte’de paylaştı. Karşılaşmada Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, Macaristan ceza sahası içinde yaşanan bir pozisyon sonrası, Türk hakem Cüneyt Çakır'a büyük tepki gösterdi.

Karşılaşmanın dakikaları 76'yı gösterdiğinde ceza sahası içinde bir pozisyona giren Ronaldo, topun Macar rakibinin eline çarptığı gerekçesiyle Cüneyt Çakır'a büyük itirazlarda bulundu.

Cüneyt Çakır bu itirazlar sonrası Portekizli futbolculara pozisyonun VAR'da incelendiğini belirtirken, daha sonra sonra VAR odasından gelen kararla penaltı olmadığına hükmetti ve oyun devam etti.

Çakır'ın kararı sonrası ise Ronaldo çılgına dönmüştü.

Senin için hazırladığımız haberler