TFF Cüneyt Çakır'ın İsviçre'ye Gitmesine Henüz Onay Vermedi

Akın Ungan
07.04.2022 - 18:32 | Son Güncellenme: 07.04.2022 - 19:02

TFF'nin İsviçre'den gelen Cüneyt Çakır talebine onay verdiği iddia edilmişti. Fakat henüz Cüneyt Çakır konusu ile ilgili alınmış bir karar yok. İşte detaylar.

TFF Cüneyt Çakır'ın İsviçre'ye Gitmesine Henüz Onay Vermedi

AJANSSPOR HABER

Türk futbolunun en kariyerli hakemlerinden biri olan Cüneyt Çakır'ın geleceği belirsizliğini sürdürüyor. 2022 Katar Dünya Kupası'na giderse rekor kıracak olan tecrübeli hakem ile İsviçre Futbol Federasyonu'nun ilgilendiği biliniyordu. Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili bir iddia ortaya atıldı.

TFF henüz Çakır'a izin vermedi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Cüneyt Çakır'a İsviçre'de hakemlik yapması için izin verildiği iddia edilmişti. Böylece Çakır'a Dünya Kupası'na gitme yolunun açılması söz konusu olmuştu. Ancak TFF yönetiminin Çakır'a izin verdiğine dair henüz alınmış bir karar yok.

Yardımcı İsviçre'de

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifasının ardından Türk futbolunun vekaleten patronu olan Servet Yardımcı, iki gündür İsviçre'de. Yardımcı, Beşiktaş yönetimi ile birlikte UEFA'da görüşmelerde yer aldı.

Dünya Kupası'na giderse rekor kıracak

Cüneyt Çakır, 2 Dünya Kupası, 3 Avrupa Şampiyonası olmak üzere 5 büyük turnuvada 3'ü yarı final üst üste düdük çalmayı başardı. Çakır, 2022 Katar Dünya Kupası'na gitmesi durumunda, 6 turnuvaya katılan tek hakem olarak rekor kıracak.

"Cüneyt Çakır'ın önünü açalım"

Türkiye'nin FIFA kokartlı kadın hakemi Prof. D.r Lale Orta, Cüneyt Çakır'ın kazandığı yılın hakemi ödülü verilirken bir konuşma yaptı. Orta, Çakır'ın Dünya Kupası'nda kıracağı rekoru vurgularken, şunları ifade etti: "Cüneyt Çakır bizim değerimiz. Onu Katar’da görmek istiyoruz. Lütfen yolunu açalım. Hepimiz lütfen bu temennide buluşalım."

"Rekor kırmasını engellemeyelim"

"Dünyada bir rekor kırılacak ve Cüneyt Çakır’ın bu rekoru kırmasını engellemeyelim. Hakemlik yapması için İsviçre’ye gönderelim. Sürekli yabancı hakem istiyoruz. Biz de yurtdışına hakem gönderelim ki, yabancı hakem isteyebilelim. Dünyada bizi temsil edecek birinin gitmesine neden engel oluyoruz?"

Hakem operasyonu ile devre dışı kaldı

Cüneyt Çakır, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve TFF'nin kararı ile toplam 13 hakem ile birlikte Süper Lig'de maç yönetmesi engellenmişti. Bu karar ile kendi ülkesinde düdük çalamayan Çakır'ın Dünya Kupası ihtimali sona ermişti.

İlgini Çekebilir
Gündoğdu MHK’sı teamülleri yine yerle bir etti
Habere Git

Karar Tahkim'den döndü ama...

MHK ve TFF'nin aldığı karar Tahkim Kurulu tarafından haksız bulundu ve hakemlerin görevlerine iadesi sağlandı. Fakat MHK, Tahkim Kurulu'nun almış olduğu bu karara rağmen takip eden haftalarda görevden aldığı hakemleri herhangi bir maça atamadı.

Senin için hazırladığımız haberler