Cüneyt Çakır'dan VAR açıklaması: Hakemler için değil futbol için gelen bir uygulamadır!

30.05.2018 - 22:49 | Son Güncellenme: 30.05.2018 - 22:49

Cüneyt Çakır'dan VAR açıklaması: Hakemler için değil futbol için gelen bir uygulamadır!

Dünya Kupası'nda düdük çalmaya hazırlanan FIFA Kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun TRTSPOR'da "Özel Yayın"da soruları cevapladı.

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nda maç yönetmeye hazırlanan Cüneyt Çakır ve yardımcıları, milli takımımızın Rusya'da olmamasından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ancak ülkemizi kendilerinin temsil edecek olmasından büyük gurur duyduklarını söylediler.

10 yıldır birlikte maç yönettiklerini hatırlatan Cuneyt Çakır, hem saha içinde iyi bir ekip olduklarını hem de saha dışında iyi dostluklarının  bulunduğunu kaydetti. 

Çakır, geçtiğimiz günlerde ekip olarak da yurt dışında 100'üncü maçlarını yönettiklerini belirterek, pazartesi günü Rusya'ya gideceklerini ve kendilerini 40-45 günlük yoğun bir temponun beklediğini söyledi.

Dünya Kupası için FIFA'nın düzenlediği 7-8 seminere katıldıklarını belirten Çakır, bu seminerleri başarıyla tamamladıklarını vurgulayarak. "Kondisyon oyuncular için ne kadar önemli ise hakemler de için de o kadar önemli. Eğer kondisyonunuz yeterli değilse futbolcular gibi biz de hata yapmaya başlarız" diye konuştu.  

Video hakem sistemine de değinen Çakır, "VAR'ı uzun süredir test ediyoruz çok güzel geri dönüşler oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlk kez dünya kupasında uygulanacak ve biz de bu uygulamayı ilk uygulayan ülkelerden biri olacağız, İngiltere hariç önümüzdeki yıl Avrupa ülkeleri de bu uygulamaya geçecek. Yeni bir uygulama biz buna hazırız. Gelecek sezon bu şekilde başlayacak. Şunu unutmayalım 'VAR' sistemi hakemler için değil futbol için gelen bir uygulamadır ve hepimizin sahip çıkması gerekir. Türk futbolu için iyi olacağını düşünüyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

(TRT Spor)

Senin için hazırladığımız haberler