Cüneyt Çakır’ın TFF’den aldığı para ortaya çıktı / Hakem haberleri

Cüneyt Muharremoğlu
04.10.2022 - 11:38 | Son Güncellenme: 04.10.2022 - 11:44

Bu sezon başında düdüğünü asan Cüneyt Çakır TFF’den aylık 100 bin TL alıyor. Ayrıca, her hafta maça gönderilen Çakır'a karşılaşma başı 10 bin TL ödeniyor.

Cüneyt Çakır’ın TFF’den aldığı para ortaya çıktı / Hakem haberleri

AJANSSPOR HABER

8 Mart operasyonuyla düdük astırılan ancak Tahkim kurulu kararıyla hakemliğe dönen Cüneyt Çakır, sezon başında sözleşmesi sürmesine karşın emeklilik kararı aldı.Türk futbol tarihinin en kariyerli hakemi olan Çakır, yurt dışından gelen teklifleri reddederek ülkede kalma kararı verdi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan hakem eğitmeni olması için gelen teklifi kabul eden Cüneyt Çakır’ın aldığı maaş ortaya çıktı.  

İlgini Çekebilir
Cüneyt Çakır'ın bayrağını o devralıyor!
Habere Git

Cüneyt Çakır aylık 100 bin TL alıyor

Sabah’ın haberine göre ağustos ayında düdüğünü asan Cüneyt Çakır, TFF bünyesinde çalışmaya başladı. Hakem hocası olarak görev yapan 45 yaşındaki Çakır’ın yurt dışından gelen teklifleri reddettiği öğrenildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile anlaşan Çakır’ın aylık 100 bin TL karşılığı Türkiye’de kaldığı öğrenildi. Ayrıca Çakır, her hafta maçlara gidiyor ve karşılaşma başı 10 bin TL alıyor.

Cüneyt Çakır’ın hakemliği bıraktığını bıraktığı Büyükekşi açıklamıştı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ligler başlamadan yaptığı açıklamada Cüneyt Çakır’ın hakemlik kariyerini bitirdiğini açıklamıştı. Büyükekşi şunları söylemişti: “Cüneyt Çakır hocamız yurt dışından birçok teklif aldığını söyledi.  Ama sonraki dönemde de alt kademedeki hakemlere eğitip vermek, yeni Cüneyt Çakırlar yetiştirmek istiyorum dedi. Bu camiaya katkı sağlayacağım dedi. Türk futbol ailesine borcunu böyle ödemek istediğini söyledi.”

Türk futbol tarihinin en kariyerli hakemi

Cüneyt Çakır, 2 Dünya Kupası, 3 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil etti.  Üst üste 5 turnuvada 3 kez yarı final seviyesinde maç yönetme başarısı gösterdi. Çakır, 2012’de Japonya’da düzenlenen FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda Chelsea – Corinthians finalinde düdük çaldı.  2015 yılında Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona’nın 3-1 kazandığı Juventus karşılaşmasını yöneterek Türk futbol tarihine geçti.  Çakır, yardımcı hakemleri Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte 3 kıtada, 38 ülkede toplam 366 maçta yer aldı.

8 Mart operasyonu dönüm noktası

Nihat Özdemir başkanlığındaki TFF, 8 Mart’ta aralarında Cüneyt Çakır’ın da bulunduğu bir çok hakemi klasmandan düştü. Çakır ve hakemler Tahkim Kurulu’na başvurarak haklarını geri kazandı. Ancak bu süreç Cüneyt Çakır’ın Katar’da yapılacak 2022 Dünya Kupası’nda görev almasını engelledi. Çakır, Katar’a gidebilseydi Dünya Kupaları’nda üç turnuvada maç yöneten ilk hakem olacaktı.

İlgini Çekebilir
Bahattin Duran ve Tarık Ongun, eğitimcilik kariyerine başlıyor
Habere Git

Yardımcıları Azerbaycan’a gitti

Çakır’ın yardımcı hakemliğini yapan Bahattin Duran ve Tarık Ongun da sezon başında Türkiye’deki hakemlik kariyerini noktaladı. Azerbaycan’dan gelen eğitimcilik teklifini kabul eden iki isim, bu ülkede görev yapıyor. Durak ve Ongun, Azerbayçcan’a gitmeden "Hakemlik hayatımız boyunca sahada ve saha dışında öğrendiklerimizi ve edindiğimiz tecrübeleri hakem arkadaşlara aktarma zamanı geldi" açıklamasını yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler