Cüneyt Tanman'dan flaş açıklamalar! "Günah keçisi olurdum"

14.07.2017 - 15:28 | Son Güncellenme: 14.07.2017 - 15:28

Cüneyt Tanman'dan flaş açıklamalar! "Günah keçisi olurdum"

AJANSSPOR ÖZEL- Galatasaray'ın eski sportif direktörü Cüneyt Tanman, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Tanman, Sarı-Kırmızılı takımın gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Galatasaray'ın mağlubiyeti çok beklenen bir şey değildi. Maçın kolay olmayacağını herkes söylüyordu. Galatasaray'ın gol atamadan kaybetmesi hiç iyi olmadı. Sonuç olarak kötü bir geceydi, ikinci maç zor olacak. Rövanş için bir şey diyemiyorum. Tudor'un takımı nasıl hazırlayacağı ve Dursun Özbek'in Sneijder konusundaki tutumunu bilemediğimiz için hiçbir şeyi kestiremiyorum. Geçen sezonki takım olsa özellikle ön tarafta; Yasin, Podolski, Bruma, Sneijder olsa daha farklı olabilirdi. Geçen sezon Galatasaray'ın defansı kötüydü, fakat kaleci ile ofans hattı iyiydi. Bu sezon ön taraftaki oyuncular yok. Şekil itibariyle yanlış"

"Galatasaray taraftarının Dursun Özbek'i benimseyememesinin sebebi iki yıl boyunca alınan uygulamalar, sahadaki sonuçlar, yapılan uygulamamaların yanlış sonuçları.  Yöneticilerin peş peşe istifası bence bunların hepsi istikrarsız yönetimin bir sonucu"

 

"Riekerink'ten önce teknik direktörlük görevi Bülent Ünder ve Bülent Korkmaz'a teklif yapıldı. Bu iki isim teklifi reddetti. Daha önce Bülent Ünder 65 yaşında diye altyapıdaki görevinden alınmıştı. Yönetimin benimsenmemesinde bunun gibi birçok sonuç var"

"Ben sportif direktör olduğum dönemde, transfer noktasında inisiyatife sahip değildim. Şu anda yönetimde olsaydım; ilk suçlanacak kişi ben olurdum. Türkiye'de külüplerimizde başkanlık sistemi var. İyi olacak gibi bir şey olsaydı görevi neden bırakayım.  Dursun Özbek yönetiminin vitrindeki en önemli ismiydim.  Birkaç ay içeririsinde durum, "Sen gitme, Mehmet gitsin" durumuna geldi. Şu anda görevde olsam günah keçisi ben olurdum"

"Zaten birkaç konuda günah keçisi ilan edildim. Ibrahimovic konusunda yanlış anlaşıldım. Sabri konusunda da hala sosyal medyada yazanlar var. Sabri'nin yeni takımı hayırlı olsun. Sabri özelinde değil ama taraftar profili değişti. Artık taraftar devamlı farklı oyuncu istiyor"

"Ayrılık olabilir, sonuçta profesyonel oyuncular. Sabri geçtiğimiz sezon, "Bu kadar ücretleri ben istemedim, bana bu parayı verdiler" demişti. Öyle bir durum yok. Menajerler gelip çatır çatır pazarlık yapıyor. Kamplarda traş olayı gelenek gibi gündeme geliyor. Galatasaray'ın bunlar geleneği değildir"

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ. 

Senin için hazırladığımız haberler