Curling 1. Lig müsabakaları başladı

06.02.2018 - 18:48 | Son Güncellenme: 06.02.2018 - 18:48

Erzurum'da, Türkiye Curling Federasyonunca düzenlenen Curling 1. Lig müsabakalarının resmi açılışı yapıldı.

Erzurum Curling Salonu'ndaki resmi açılış töreninde konuşan Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Erzurumlu Piyade Teğmen Ahmet Aktepe ile bütün şehitleri rahmetle andıklarını ifade etti.

Teröre tepki gösteren Şebin, "Ülkemizi terörden temizlemek için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gönül isterdi ki bugün daha güzel bir açılış töreni yapalım ama ne yazık ki şehidimiz var. Bu vatanın birliği ve bağımsızlığı için Erzurumlu evladımızı şehit verdik. Şehitler ölmez vatan bölünmez." dedi.

Şebin, Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini, kalplerinin Mehmetçik ile olduğunu belirterek, "Hepimiz Türk askeriyiz, biz de vatan bekçiliğini yapmaya ve bu bayrak için şehit olmaya hazırız. Ahmet Aktepe ve diğer şehitlerimiz nedeniyle açılışta yapmayı planladığımız bazı etkinlikleri iptal ettik." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şebin, izleyiciler ve sporcular asker selamı verip "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarak şehitler için saygı duruşunda bulundu. Sporcular da ellerindeki Türk bayrakları ile harekata katılan Mehmetçik'e destek verdi.

Törende, Türkiye Curling Federasyonu ile Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Curling 1. Lig takımlarının gösteri maçı yaptığı törenin ardından müsabakaların resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Şebin ve protokoldekiler, bir süre curling oynadı.

Törene, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Senin için hazırladığımız haberler