Daçka, Galatasaray'ı rahat geçti!

03.01.2018 - 21:44 | Son Güncellenme: 03.01.2018 - 21:44

Daçka, Galatasaray'ı rahat geçti!

Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 16 turu E Grubu ilk hafta maçında Galatasaray Odeabank ile Darüşşafaka, Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştı. Daçka mücadeleyi 84-65 kazandı.

 Galatasaray Odeabank: 65 - Darüşşafaka: 84

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Olegs Latisevs (Letonya), Josip Radojkovic (Hırvatistan), Semen Ovinov (Rusya)

Galatasaray Odeabank: Hardy 15, Renfroe 7, Emir Preldzic 4, Summers 11, Ege Arar 10, Taylor 4, Mehmet Yağmur 3, Walker 7, Hendrix 4, Hopson, Göksenin Köksal

Darüşşafaka: Cummings 8, Sant Roos 15, Kidd 9, Johnson 28, Eric 11, Kartal Özmızrak 4, Emircan Koşut 2, Okben Ulubay, Doğuş Özdemiroğlu 4, Bell 2, Muhammed Baygül 1 

1. Periyot: 17-15

Devre: 29-37

3. Periyot: 44-65

İki Türk temsilcisinin karşılaştığı ULEB Avrupa Kupası E Grubu ilk maçında Darüşşafaka, deplasmanda Galatasaray Odeabank'ı 84-65 yendi.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Galatasaray Odeabank, 3. dakikayı 5-4 üstün geçti. Kidd ve Johnson'ın pota altından bulduğu sayılarla Darüşşafaka, 5. dakikada öne geçti: 7-9.  Hızlı hücumlarla sayılar bulan sarı-kırmızılı ekip, ilk çeyreği 17-15 üstün tamamladı.

İkinci çeyrekte hücumlardan boş dönen Galatasaray karşısında Johson ve Kidd ile sayılar bulan konuk ekip, 4. dakikada yeniden üstünlük kurdu: 21-25. İki ekibin de savunmayı sertleştirdiği son bölümde pota altından Eric, Bell ve Johnson ile sayılar bulan Darüşşafaka, soyunma odasına 37-29 önde girdi. 

İkinci yarıya etkili başlayan Darüşşafaka, Johnson ve Eric'in pota altından bulduğu sayılarla 13. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 36-47. Sant Roos ve Kidd'in pota altından Kartal Özmızrak'ın 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla farkı açan konuk ekip, final periyoduna 65-44 önde gitti.

Son periyotta Sant-Roos, Johnson ve Eric ile sayılar bularak oyunu domine eden Darüşşafaka, salondan 84-65 galip ayrıldı.

Darüşşafaka forması giyen Jajuan Johnson, 28 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu. Galatasaray'da ise Dwight Hardy 15 sayı ile oynadı.

Galatasaray, iki Avrupa maçından mağlup ayrıldı

Galatasaray’ın erkek ve kadın basketbol takımları, bugün Avrupa kupalarında oynadıkları maçlarda rakiplerine mağlup oldu. 

Galatasaray Spor Kulübü’nün basketbol branşlarında Avrupa heyecanı yaşandı. Erkek basketbol takımı, Eurocup’ta Darüşşafaka ile kadın takımı da Euroleague’de Fransız temsilcisi Bourges Basket ile Ahmet Cömert Spor Salonu’nda mücadele etti. İlk olarak kadın basketbol takımı, A Grubu 10. hafta maçında parkeye çıktı. Müsabakanın ikinci devresinde oyundan kopan sarı-kırmızılılar, Bourges Basket’e 79-61’lik skorla mağlup oldu.

Daha sonra Sinan Erdem Spor Salonu’nda ise erkek basketbol takımı Eurocup E Grubu ilk maçında bir başka Türk ekibi Darüşşafaka ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, bu müsabakadan da 84-65'lik skorla yenik ayrıldı.

Galatasaray Odeabank’ta Henry Walker ilk maçına çıktı

Galatasaray Odeabank’ın Amerikalı yeni basketbolcusu Henry Walker, sarı-kırmızılılarla ilk maçına Eurocup’taki Darüşşafaka müsabakasında çıktı. 

Galatasaray Odeabank, geçtiğimiz günler takıma takviye yapmış ve Amerikalı forvet Henry Walker ile sözleşme imzalamıştı. Walker, sarı-kırmızılılar ile ilk mesaisini Avrupa arenasında yaptı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda Darüşşafaka ile oynanan Eurocup E Grubu ilk maçında Başantrenör Erman Kunter, Walker’ı sahaya sürdü. 1987 doğumlu basketbolcu karşılaşmada 14 dakika süre aldı ve 7 sayı, 2 ribaund ve 1 asist ile takımına katkıda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler