Daçka şampiyon karşısında sonunu getiremedi

22.12.2020 - 20:55 | Son Güncellenme: 22.12.2020 - 21:47

Darüşşafaka Tekfen, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki 4. maçında son şampiyon Hereda San Pablo Burgos'u Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk etti. Mücadeleden 74-71 mağlup ayrılan Daçka, gruptaki üçüncü yenilgisini aldı.

Daçka şampiyon karşısında sonunu getiremedi

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Darüşşafaka Tekfen, bir önceki maçtan dersini çıkarmış vaziyette, rakip hücumlarına en iyi önlemleri alarak savunmada iyi iş çıkardı. 4 dakikadan fazla bir sürede Hereda San Pablo Burgos'a sayı attırmayan Kara Panterler, bunun neticesini 10-0'lık seri ile taçlandırdı ve hemen üzerine İspanya temsilcisinin molası geldi. (10-0, 5.58) San Pablo Burgos, moladan Thad McFadden'ın 3 sayılık basketi ile döndü; daha sonra dış atış isabetleriyle ritmini buldu. Lakin oyun disiplininden kopmayan Daçka, ilk 10 dakikayı 22-16 önde tamamladı. 

İspanyolların üçlüklerine karşı Daçka'nın direnci

İkinci çeyreğe Alex Renfroe'dan art arda 3 sayılık basketlerle başlayan San Pablo Burgos, skorda dengeyi sağladı. (22-22, 8.29) Bunun üzerine erken mola alan Darüşşafaka Tefken, dönüşünde kritik sayılar kaydetse de, basit top kayıpları ve hücum faulleri yüzünden aradaki farkı açamadı. İspanya temsilcisi, ilerleyen dakikalarda Thad McFadden ile bulduğu üçlükle karşılaşmada ilk kez öne geçti. (27-29, 4.42) Daçka bir ara 6 sayı farkla geriye düşse de kısa sürede toparlanmayı bildi. Fakat son dakikada yeniden öne geçmeyi başaran Hereda San Pablo Burgos, devre arasında soyunma odasına 40-36 üstün gitti. 

Üçlük denemelerinin sıklaştığı üçüncü çeyrekte rekabetin seviyesi gittikçe arttı. Skorda uzun bir süredir kontrolü Hereda San Pablo Burgos sağlasa da, Sinan Güler'in hücumda aktifleşmesiyle Darüşşafaka Tekfen yeniden ivme yakaladı. Daha sonra Doğuş Özdemiroğlu'ndan sayı katkısı alan Kara Panterler, Berk Demir'in orta mesafeli basketi ile çeyreğin bitimine 38 saniye kala yeniden öne geçti ve son 10 dakikaya 56-55'lik üstünlükle girdi. Müthiş mücadelenin sonunda kazanan, 74-71'lik skorla İspanya temsilcisi oldu.

San Pablo Burgos'ta Maçın en skorer oyuncusu Ken Horton 20 sayı kaydetti. Darüşşafaka Tekfen'de Doğuş Özdemiroğlu 16 sayı, 4 asist ve 2 top çalma ile öne çıktı. 

Senin için hazırladığımız haberler