Darüşşafaka - Anadolu Efes: 80-83 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
05.02.2023 - 22:42 | Son Güncellenme: 06.02.2023 - 01:53

Son dakika | Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes, Darüşşafaka deplasmanında son saniyede 83-80 kazandı. İşte maç sonucu, çeyrekler ve yazılı özet...

Darüşşafaka - Anadolu Efes: 80-83 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 18. haftasında Darüşşafaka ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Anadolu Efes, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan zorlu mücadeleyi 83-80 kazanmayı başardı.

Daçka iyi başladı

Darüşşafaka ile Anadolu Efes arasında oynanan mücadeleye iyi başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Daçka, rakip potaya ilk çeyrekte 24 sayı gönderdi. Anadolu Efes ise maçın başında 13 sayıda kaldı.

Daçka devreye 10 sayı farkla girdi

Darüşşafaka, ilk periyotta kurduğu üstünlüğü ilerleyen bölüme taşıyamadı. Anadolu Efes, rakibi ile oyun dengesini yakaladı. İkinci periyotta Efes 20 sayı atarken, Daçka ise 19 sayı kaydetti. Ev sahibi, soyunma odasına 10 sayı farkla gitti.

İlgini Çekebilir
Bursa evinde güçlü!
Habere Git

Efes'in dönüşü ikinci yarıda başladı

Anadolu Efes, Darüşşafaka deplasmanında geri dönüşü, maçın üçüncü çeyreğinde başlattı. Lacivert-Beyazlılar bu bölümde 24 sayı atarken, potasında ise 19 sayı gördü.

Daçka tutunamadı, Clyburn fişi çekti

Mücadelenin son periyoduna 5 sayı önde giren Darüşşafaka, farkı koruyamadı. Anadolu Efes hücumlarını engelleyemeyen ev sahibi, son anlara eşitlikle girdi. Son topta sorumluluk alan Clyburn, Daçka potasına nefis bir game-winner attı. Clyburn'ün üçlüğü ile Efes, son periyodu 26-18 önde tamamladı. Karşılaşma, 83-80 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Efes 4. sırada

Anadolu Efes, aldığı bu galibiyet ile Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 4. sırasında yer aldı. Darüşşafaka ise 7. sırada kaldı.

İlgini Çekebilir
Konya'da inanılmaz maç sonu kazanan Fenerbahçe!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler