Dadaşlar 'YILMAZ'

25.04.2021 - 17:50 | Son Güncellenme: 25.04.2021 - 18:43

Gaziantep FK ile Erzurumspor, Süper Lig'in 37. haftasında karşılaştı. Erzurumspor deplasmanda kazandı. İşte maç sonucu ve detaylar...

Dadaşlar 'YILMAZ'

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Gaziantep FK ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor takımları karşı karşıya geldi. Düşme hattında yer alan Erzurumspor, Yılmaz Vural liderliğinde büyük bir direniş gösteriyor. Dadaşlar, bugün de Gaziantep FK'yı deplasmanda 3-2 yenerek üst üste 3. galibiyetini aldı ve ligde kalma umutlarını korudu. Detaylar haberde...

İlk yarıda gol, ikinci yarıda gol sağanağı var

Gaziantep Kalyon Stadı'nda oynanan ve hakem Halis Özkahya'nın yönettiği maçta ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın 53. dakikasında Ricardo Gomes takımı Erzurumspor'u 1-0 öne geçirdi. 59. dakikada ise Hasan Hatipoğlu aradaki farkı 2'ye çıkardı.

Muhammet Demir maçta 2 gol attı

Bu golden sonra ev sahibi Gaziantep FK 69. dakikada Muhammet Demir'in attığı golle durumu 2-1'e getirdi. Daha sonra 83. dakikada Buğra Çağıran durumu 3-1'e getirdi. Muhammet Demir, 90. dakikada skoru 3-2'ye getirse de maç bu sonuçla bitti.

Erzurumspor üst üste 3. galibiyetini aldı

Bu sezon ilk kez üst üste 3 kez galip gelen Erzurumspor, alınan bu sonucun ardından 37 puana ulaştı ve ligde kalma umutlarını yeşertti. Son olarak ligin 22. haftasında Galatasaray'a evinde kaybeden Gaziantep FK, bu sezon ilk kez iç sahada 3 gol yedi ve ikinci yenilgisini almış oldu. Ricardo Sa Pinto ve öğrencileri 51 puanla haftayı tamamladı.

İki takımın bir sonraki maçı

Erzurumspor bir sonraki maçını 29 Nisan'da sahasında Başakşehir ile mücadele edecek. Gaziantep FK da Ankaragücü'ne konuk olacak.

Maçtan detaylar...

Stat: Gaziantep Kalyon

Hakemler: Halis Özkahya, Hakan Yemişken, İbrahim Bozbey

Gaziantep: Çağlar Şahin Akbaba, Oğuz Ceylan (Dk. 77 Olkowski), Djilobodji, Tosca, Güray Vural, Kenan Özer (Dk. 87 Mirza Cihan), Jefferson (Dk. 64 Mirallas), Vetrih (Dk. 64 Furkan Soyalp), Maxim (Dk. 87 Sousa), Dicko, Muhammet Demir

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Szumski, Mehmet Murat Uçar, Gökhan Kardeş, Hasan Hatipoğlu, Schwechlen, Omolo (Dk. 67 Rahman Buğra Çağıran), Boumal, Emrah Başsan (Dk. 67 Rashani), Obertan (Dk. 75 Osman Çelik), Cenk Ahmet (Dk. 67 Novikovas), Gomes (Dk. 67 Oltan Karakullukçu)

Goller: Dk. 53 Gomes, Dk. 59 Hasan Hatipoğlu, Dk. 83 Rahman Buğra Çağıran (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Dk. 68 ve 90 Muhammet Demir (Gaziantep)

Sarı kart: Dk. 40 Boumal (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Maçtan dakikalar...

10. dakikada konuk ekip gole çok yaklaştı. Erzurum ekibinin atağında savunmanın hatalı pası sonrasında sol kanatta topu önünde bulan Cenk Ahmet Alkılıç, ceza sahasına girer girmez müsait pozisyonda şutunu çekti. Soluna yatarak topa sahip olmaya çalışan kaleci Çağlar Şahin Akbaba'dan dönen topu, Omolo önünde buldu. Bu futbolcunun vuruşunda, Çağlar Şahin Akbaba gole izin vermedi.

26. dakikada gelişen Gaziantep atağında, ceza sahasına gönderilen top, Muhammet Demir ve Dicko'nun kafalarından sekerek ceza sahasının hemen dışındaki Vetrih'in önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

33. dakikada gelişen konuk ekip atağında, verkaçla sağ taraftan ceza alanının hemen dibine kadar sokulan Obertan'ın bekletmeden yaptığı ortada iyi yükselen Gomes'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

42. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor mutlak bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Savunmanın arkasına atılan topta sol kanatta meşin yuvarlağı kontrol eden Obertan, yanındaki savunmacıyı oyundan düşürerek kaleci Çağlar Şahin Akbaba ile karşı karşıya kaldı. Obertan'ın vuruşunda, kalesini terk eden Çağlar Şahin Akbaba gole izin vermedi. Obertan'ın önüne düşen topa bu oyuncudan önce bir kez daha müdahale eden Çağlar Şahin Akbaba, meşin yuvarlağı oyun alanı dışına gönderdi. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

47. dakikada Maxim'in yaptığı tehlikeli ortaya kale dibinden uçarak kafa vurmaya çalışan Kenan, meşin yuvarlağa dokunmadı.

49. dakikada Güray'ın ortasına Dicko kafa vuruşu yaptı, top kalecide kaldı.

54. dakikada Murat'ın sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Gomes, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 0-1

58. dakikada Cenk Ahmet'n sol kanattan kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde topa yükselerek kafa vuruşunu yapan Hasan farkı ikiye çıkardı. 0-2.

61. dakikada kale önünde topla buluşan Muhammet'in dokunuşu kaleci Szumski'de kaldı.

69. dakikada Mirallas'ın kale önüne yaptığı ortayı kafayla tamamlayan Muhammet Demir, meşin yuvarlağı ağlara göndererek farkı bire indirdi. 1-2

83. dakikada iki rakibini çalımladıktan sonra ceza alanı dışından şutunu çeken Buğra, topu ağlarla buluşturarak farkı bir kez daha ikiye çıkardı. 1-3

89. dakikada Mirza Cihan'ın yerden ortasını penaltı noktası gerisinden Muhammet tek vuruşla tamamlayarak kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. 2-3

90+3. dakikada ceza alanı dışından Sousa'nın çektiği sert şutu üstten az farkla auta çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler