Daha mutlu olamam

25.10.2018 - 19:03 | Son Güncellenme: 25.10.2018 - 16:04

Daha mutlu olamam

Schalke maçı uzun bir öyküye sahip değil. Son derece kısa ve düz anlatılabilir.

Alman takımı sahaya çok iyi yayıldı, alanları iyi kapatıp, doğru pas organizasyonları ile hızlı hücum yaptı. Daha önce de söyledik; Bundesliga 1'deki durumu kimseyi aldatmamalı, Almanya'nın en büyük üç takımından bir tanesinden bahsediyoruz.

Galatasaray, böyle bir rakip karşısında minumum top kaybı ve hücumda maksimum üretkenlikle sonuca gidebilirdi. İkisi de olmadı. Daha 26. dakikada rakip takım atak teşebbüsünde 6'ya 2'lik üstünlük sağladı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ İYİ OYUNCULARLA OYNANIR

Galatasaray'ın geleneklerinde olan ortak enerji yaratımı, böylesine yarışmalarda iyi sonuç alınmasını sağlar, zaten bu nedenle "Galatasaray, Avrupa'da başkadır" deniyor; fakat bu kez taraftar ve genel itibariyle kulübün yarattığı enerji ancak beraberliğe yetti; daha fazlası için iyi oyuncular gerekiyor.

Teknik heyet bu kadroyla en fazla bu kadarını yapabilir. Burası Şampiyonlar Ligi, dünyanın en iyi, en zor futbol yarışma organizasyonu. Burada sadece iyi takım oyunu ve mücadele yetmez; gerçekten iyi oyunculara sahip olmanız gerekir.

Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabilecek bir kadro yapısı yok. O nedenle Schalke beraberliğine üzülmemek gerekir. Bu iyi bir sonuç.

Deplasmandaki maçta bu oyun iyi sonuca götürmez.

ÜZÜLMEK YERSİZ

Terim'le bundan önceki Şampiyonlar Ligi mücadelesinde, 2. turda Schalke'yi, Almanya'daki maçta 3-2 yenip tur atlayan takım, oyunu değiştirebilecek iyi oyunculardan kuruluydu.
Drogba, Sneijder, Burak Yılmaz, Melo, beğenelim ya da beğenmeyelim, bu tür maçlarda iş yapan Hamit Altıntop... şimdi Muslera dışında bu seviyede oyuncu yok. Dolayısıyla "o dönemde Schalke ile İstanbul'da berabere kalmıştık (1-1) sonra deplasmanda yendik, yine yeneriz" diyemeyiz. O dönemde iyi ve maçı değiştirebilecek oyuncular vardı; şimdi yok...

Mevcut kadrodan en fazla 4 tane oyuncu Galatasaray'ın gerçek standardına uygundur; diğerleri Galatasaray'da oynayamaz.

Teknik heyet açısından eldeki malzeme dâhilinde yapılabilecekler yapılıyor; fakat bu kadro ile Şampiyonlar Ligi'nde bundan daha iyisi yapılamaz.

Grupta birincilik konusunda Porto dev bir adım attı; artık ikinci sıra için mücadele etmek gerekiyor; şayet olmazsa üçüncü olup, Avrupa Ligi'nden devam etmek kötü sayılmamalı...

Bundan daha iyisi olamaz...

ÖZGÜR SANCAR-AJANSSPOR YAZARI

Senin için hazırladığımız haberler