Protokole test yok, gazeteciye var!

09.06.2020 - 21:52 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 21:56

Protokole test yok, gazeteciye var!

Türkiye Futbol Federasyonu, pandemi sürecinden oynanacak ligde uygulancak Futbol Müsabaka Talimatı'nda bir değişiklik yaptı. TFF'nin yayınladığı talimatta, protokol tribününde yer alacak kişilere koronavirüs test zorunluluğu kaldırıldı.

AJANSSPOR - DETAY HABER

Talimatta "Protokol tribününde yer alacak kişilerin test yaptırma zorunluluğu olmamakla birlikte iş bu talimatta belirtilen sağlık ve sosyal mesafeye ilişkin tüm kurallara uymaları zorunludur" denildi.

Protokole kimler girebilecek?

Sözkonusu talimatta protokol tribününde yer alacak kişilerse şöyle tarif edildi: "Ev sahibi kulüpten 15, misafir kulüpten 10, TFF Başkanı ve yöneticileri ile TFF Başkanı tarafından görevlendirilecek kişiler, müsabakanın oynandığı ilin Valisi, İl Emniyet Müdürü, İl Spor Savcısı, Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü protokol görevlisi girebilir."

Buna göre iki takımın toplan 25 misarifi, 14 TFF yöneticisi ve diğer sayılar kişilerle birlikte prototolde en az 54 kişi protokolde yer alacak. TFF Başkanı'nın görevlendireceği kişi sayısıyla bu sayıyı 60'ı bulabilir. Bu durumda TFF protokolde yer alacak yaklaşık 60 kişiye test mecburiyeti koymazken, maçları izleyecek medya mensuplarına her maçtan 48 saat önce olmak koşuyla koronavirüs testi istiyor.

Basın tribününde sadece 10 kişi olacak

Oysa protokol tribününde yer alacak kişi sayısı da bunların yaş ortalaması da muhtemelen gazetecilerden daha yüksek olacak. Yani protokoldekiler daha riskli bir grup oluştursa da testten muaf tutuluyor buna karşın gazeteciler mecbur tutuluyor.

Yayıncı kuruluş hariç, maçları takip edecek medya mensubu sayısı sadece 22... Bunların da 12'si foto muhabiri olacak ve bu kişiler sahada olacak. Basın tribünündeyse sadece 10 gazeteci olacak. Bir yanda yaş ortalaması daha yüksek olan ama test mecburiyeti olmayan 335 kişi, diğer yanda yaş ortalaması daha düşük ama test yaptamaya mecbur 10 kişi!

Senin için hazırladığımız haberler