Hırvatistan'da Zlatko Dalic, Türkiye Maçını Değerlendirdi

Orhan Gülek
29.03.2023 - 00:23 | Son Güncellenme: 29.03.2023 - 01:23

EURO 2024 Elemeleri D Grubu ikinci maçında A Milli Takımı'mızı 2-0 mağlup eden Hırvatistan'da teknik direktör Zlatko Dalic maç sonu değerlendirmede bulundu.

Hırvatistan'da Zlatko Dalic, Türkiye Maçını Değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ikinci maçında Bursa'da Hırvatistan ile karşılaştı. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı 2-0 Hırvatistan kazandı. Hırvatistan'a galibiyeti getiren golleri Kovacic kaydetti.

Karşılaşma sonrası Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic açıklamalarda bulundu.

"Kıran kırana bir mücadele oldu"

Zlatko Dalic yaptığı açıklamada, "İlk 20 dakikada bazı hatalar yaptık ancak iki şans bulduk ve golleri bulduk. Takımım muazzam oynadı. Türkiye'yi tebrik ederim, kıran kırana bir mücadele oldu. Çok güzel bir atmosfer vardı. Gelen halka da teşekkür ederim, güzel bir atmosfer vardı. 2-0'dan sonra hatalarımız vardı. Kalecimiz Livakovic iyiydi ve maçı aldık." dedi.

"Taraftarın bu tavrı bizi mutlu etti"

Tribünlerin Modric'i alkışlamasına da değinen başarılı çalıştırıcı, "Luka Modric'i alkışladıkları için Türk halkına teşekkür ediyorum. Çok değerli bir atmosferdi. Türk takımı kaybetmiş olsa bile taraftarın bu tavrı bizi mutlu etti. Bu atmosferi hiçbir zaman unutamayacağım. Luka Modric dünya çapında bir oyuncu. Bize kattıkları için ona teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Dalic'ten bir ders daha, 80 milyona puan yok!
Habere Git

"İyi ki Modric bizimle birlikte"

Dalic ayrıca, "Luka Modric'in futbola büyük bir isteği, enerjisi var. En azından 1 sene daha bizimle olacağına eminim. Bugün başarısını gösterdi. İyi ki Modric bizimle birlikte..." diye konuştu.

"Galler'e karşı Türk Milli Takımı bize göre çok daha zor"

Türkiye'nin güçlü ekip olduğunu vurgulayan Dalic, "Daha yeni başladık. Aylar sonra maçlar devam edecek. Maçların sonuna kadar ne olacağı belli değil. Galler'e karşı Türk Milli Takımı bize göre çok daha zor bir milli takımdı. Çok daha güçlüydü. Bu akşamki maç, her iki maç arasındaki farkı ortaya koydu. Çok daha güzel bir iki milli takım arasında maç sergilediğimize inanıyorum. Türk Milli Takımı'nın korkusunun olmadığını düşünüyorum. Türk Milli Takımı ile birincilik için yarışacağımıza inanıyorum. Bu gece de Türk Milli Takımı bize karşı yaptığı organizasyonla ne kadar değerli olduğunu ortaya koydu." dedi.

Ajansspor yazarı Hüseyin Özkök'ün, "Haziran ayında Hırvatistan Uluslar Ligi'nde Final Four oynarken Türkiye ve diğer takımlar Avrupa Şampiyonası Elemesi oynayacak. Bu dörtlü finalde şanslarını nasıl görüyor?" sorusunu da cevaplayan Dalic, şu ifadeleri kullandı:

"Bu akşamki galibiyet bizim için umut verici"

"Çok zor bir maç bizi bekliyor. Yine deplasmanda oynayacağız. Bu akşamki galibiyet bizim için umut verici. Hırvatistan hem savunmada hem orta sahada çok değerli bir takım. Milli takım olarak bir başarı elde edeceğimize inanıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler