Dallas Cowboys NY Giants'ı ikiye katladı

09.09.2019 - 05:33 | Son Güncellenme: 09.09.2019 - 05:33

NFL'in 100 sezonunda Dallas Cowboys, ilk hafta maçında ezeli rakibi New York Giants'ı 35-17 mağlup etti.
 
Dallas Cowboys, maçın ilk hücum serisinden sayı çıkaramadı. New York Giants ise, hücumda iyi bir başlangıç yaptı ve serinin sonunda touchdown geldi. Genç tight end Evan Engram, Giants'ın deneyimli oyun kurucusu Eli Manning'in 1 yard mesafeden attığı pası yakaladı ve touchdownı yaptı. Sonrasında Aldrick Rosas'ın ekstra golü sayı oldu ve Devler 7-0 öne geçti. (8.06) Cowboys, yaklaşık 5 dakika sonra bu sayıya karşılık verdi. Teksas ekibi de, bir oyun kurucu-tight end işbirliğinden touchdowna ulaştı. Dak Prescott'ın ortaya attığı pası yakalayan Blake Jarwin, bir anda önünü boş buldu ve gol bölgesine gitti. Touchdown sonrasında Brett Maher ekstra golü sayıya çevirdi ve skora eşitlik geldi. (3.19) 
 

Dak Prescott'tan pas şov!

 
İkinci çeyrekte eşitliği bozan takım Dallas Cowboys oldu. Pazartesi Gecesi maçlarının yorumculuğunu bırakıp oyunculuğa geri dönen deneyimli tight end Jason Witten, 4 yardlık pas oyununda Dak Prescott'ın pasını aldı ve topu gol bölgesine ulaştırdı. Öne geçen Teksas ekibi, Brett Maher de ikinci ekstra golünde isabetli olmasıyla skoru 14-7'ye getirdi. (10.19) Pas oyunlarında etkili olmaya devam eden Cowboys'ta Prescott, üçüncü touchdown pasını, çeyreğin bitimine 1.13 dakika kala attı. Pası yakalayan, Lacivert Gümüşlüler'in yıldız wide receiverı Amari Cooper oldu. 21 yardlık pas oyunundan çıkan touchdown sonrasında Brett Maher, üçüncü ekstra golünü de sayıya çevirdi ve fark 14 sayıya çıktı. Dallas Cowboys, devreye 21-7'lik üstünlükle girdi. 
 
New York Giants, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde gol bölgesine yaklaşsa da touchdown yapamadı. Son hakkında Aldrick Rosas ile 28 yard uzaktan alan golü bulan Giants, farkı 11 sayıya düşürdü. (10.59) Ancak Cowboys'un başarılı pas oyunları devam etti ve Dak Prescott, dördüncü touchdown pasını Randall Cobb'a attı. Kendisine 20 yard uzaktan gelen topu yakalayan Cobb, rahat bir şekilde topu gol bölgesine taşıdı. Teksas ekibi, ekstra gol de sayı olunca skoru 28-10'a getirdi. (9.48) Dallas Cowboys, savunmada da harekete geçti. Giants'ın touchdown için oynadığı son hücum hakkında sahneye çıkan Cowboys defansif endi Demarcus Lawrence, Eli Maning'i sacklemekle birlikte elindeki topu düşürdü. Fumble sonrası yere düşen topu yakalayan Lawrence, takımına kendi yarı sahasının 11 yard çizgisinden başlayan yeni bir hücum serisi kazandırdı. (5.13) Bu seri, yıldız koşucu Ezekiel Elliott'ın sol taraftan 10 yardlık koşusunu touchdownla tamamlamasıyla son buldu. Akabinde Brett Maher, beşinci ekstra golünü attı ve Cowboys farkı 25 sayıya çıkardı. (1.12) Teksas ekibi, son 15 dakikaya 35-10 önde girdi. Giants, Wayne Gallman'ın 2 yardlık koşu touchdownı ve akabinde gelen ekstra golle farkı kapatmaya çalışsa da, mücadele Cowboys'un 35-17'lik galibiyetiyle tamamlandı.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 DALLAS COWBOYS  
 
Dak Prescott (QB): 32'de 25 pas isabeti, 425 yard pas mesafesi, 4 touchdown pası
 
Ezekiel Elliott (RB): 13 koşu oyununda 53 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı
 
Amari Cooper (WR): 9'da 6 pas yakalamada 106 yard mesafe ve 1 touchdown
 
Demarcus Lawrence (DE): toplam 2 tackle, 0.5 sack, 1 top düşürme, 1 fumble recover
 
 NEW YORK GIANTS 
 
Eli Manning (QB): 44'te 30 pas isabeti, 306 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası
 
Evan Engram (TE): 14'te 11 pas yakalamada 116 yard mesafe ve 1 touchdown

Senin için hazırladığımız haberler