Damien Comolli’nin hedefindeki iki teknik adam

08.06.2018 - 09:17 | Son Güncellenme: 08.06.2018 - 12:17

Damien Comolli’nin hedefindeki iki teknik adam

Fenerbahçe'de yeni yönetim düğmeye bastı… İlk imzayı sportif direktörlük görevine getirilen Damien Comolli attı… "Çalışmak için sabırsızlanıyorum" diyen Fransızfutbol adamı, Başkan Ali Koç'la yaptığı ilk görüşmede teknik adamları masaya yatırdı. İlk etapta St.Etienne'de beraber çalıştığı geçen sezon Lille'in başında olan Christophe Galtier ve Tottenham'da beraber çalıştığı şu anda boşta olan Juande Ramos isimlerini sundu. Laurent Blanc, Luis Enrique gibi üst düzey isimlerle görüş alışverişinde bulunabileceğini ama F.Bahçe'nin mali durumuna bakarak bunun bir getirisi olmayacağını söyledi.

DAVİD MOYES DA LİSTEDE

Görüşmede ortaya atılan en sürpriz isim ise Dortmund ve Liverpool'da Kloop'un yardımcılığını yapan Zeljko Buvac oldu. 56 yaşında olan Bosna Hersekli isim, Liverpool'un, Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'le oynadığı finalden kısa bir süre önce takımdan ayrılmıştı. Arsenal'den ayrılan Arsene Wenger'in yerine Unai Emery'den önce düşünülen Buvac'ı Alman ekibi Mainz da istiyor. Kanarya'nın bir diğer adayının ise David Moyes olduğu öğrenildi. Geçen sezon ortasından Bilic'in gönderilmesiyle West Ham United'ın başına geçen İskoç hoca, takımı küme düşme hattından kurtarmayı başarmıştı. Everton'daki başarıları sonrası 2014 yazında Manchester United'da Alex Ferguson'un yerine göreve gelen David Moyes, şu an boşta.

AVRUPA LİGİ'Nİ SEVİYOR!

Son olarak Malaga'da görev yapan Ramos, öncesinde Dnipro, CSKA Moskova, Real Madrid, Tottenham, Sevilla, Espanyol, Real Betis, Rayo Vallecano gibi takımları çalıştırdı. Schuster'in yerine Real Madrid'in başına geçti. En büyük başarıları ise Sevilla'da yaşadı. 2006 ve 2007'de Sevilla ile Avrupa Ligi Kupası'nı kaldırdı. 2 İspanya Kral Kupası, 1 Avrupa Süper Kupası ve İspanya Süper Kupası kazandı. Dnipro ile 2014'te Avrupa Ligi'ni finalde kaybetti. Tottenham'la da 2007-08'de lig kupasını kazandı.

A'DAN Z'YE FUTBOLUN TEK PATRONU

Fenerbahçe'nın 3 yıllık anlaşma sağladığı Damien Comolli'nin futbol operasyonlarını yöneteceği duyuruldu. Fransız futbol adamı futbol izleme, işe alım, altyapı gelişimi ve yönetime tavsiye gibi konulardan sorumlu olacak. Comolli kulüp sitesine yaptığı açıklamada, "Tarihi ve gelenekleri olan büyük bir kulübün bir parçası olmaktan çok mutluyum. Görevime başlamak için sabırsızlanıyorum. Daha önce bu statta birçok maç izledim, taraftarlarımızın tutkusunu ve yaratacakları atmosferi görmek için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

KOÇ: BU İLK ADIMIMIZ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Comolli'nin transferi sonrası şu açıklamayı yaptı: "Kendisi, Avrupa'nın çok önemli kulüplerinde görev almış, değerli bir futbol adamı. Uzun vadeli planlamalarımız çerçevesinde, hayal ettiğimiz Fenerbahçe Futbol Takımı için bir yola çıktık ve ilk adımlarımızı atmaya başladık. Damien Comolli'ye Fenerbahçe'de başarı, mutluluk ve şampiyonluk dolu yıllar diliyorum."

TAKIMA 8 TRANSFER YAPILMASI GEREKİYOR

Ali Koç'un, Aykut Kocaman'la bir araya gelmeden önce tecrübeli teknik adamın hazırladığı raporu Damien Comolli ile birlikte incelediği öğrenildi. Aykut Kocaman'ın Aziz Yıldırım yönetimi için hazırladığı listede ilginç detaylar var:

Volkan Demirel'le devam edebiliriz. Ama yanına birinci kaleci almalıyız.
Süper Lig'de ve Avrupa'da önemli başarılar kazanmak için takıma 8 transfer gerekiyor.
2 stoper, 2 kanat bek bir de santrfor öncelikli olarak takıma kazandırılmalı.
Takımın defans bölgesinde sadece Martin Skrtel alternatif olarak kalabilir.
Mehmet Topal ve Josef'le devam etmeyi düşünüyorum. Mehmet Ekici'den bu sezon verim alabileceğimi düşünüyorum. Şartlarımız uygun olursa 8 numara transfer edebiliriz.
Sağ ve sol kanada gol yüküne destek olacak, hücuma yardım edecek isimler gerekli.
Janssen'in yeniden bizimle olmasını isterim. Soldado da alternatif olarak kalabilir.
Kulübe teklif gelen her futbolcu için pazarlık masasına oturulabilir. (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler