"Damla Projesi" kapsamında 20 genç Karabük'te

25.07.2017 - 19:59 | Son Güncellenme: 25.07.2017 - 19:59

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla Projesi" kapsamında, dördü yabancı uyruklu 20 genç Karabük'e geldi.

Safranbolu ilçesinde toplanan grup, yapılan toplantının ardından Karabük Yücel Huzurevi'ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleriyle sohbet eden gençler, daha sonra Gençlik Merkezi'nde boyama ve ebru faaliyetlerine katılıp sportif etkinliklerde bulundu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat'ı da ziyaret eden gençler, özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde tiyatro gösterisi yaptı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin,  yaptığı açıklamada, proje kapsamında, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın ülkenin ve dünyanın farklı köşelerinden gelen gençlerle insanlığın ihtiyacı olan merhameti ve iyiliği yaymak için Karabük'te çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Etkinliklerin 6 gün süreceğini anlatan Çetin, şunları kaydetti:

"Damla Projesi, gönüllülük esaslı olup insan odaklı bir çalışmadır. Proje kapsamında dezavantajlı aile ve çocukların hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi, kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır. Huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde yaşlılarımızı ziyaret, sevgi evi ve engelsiz yaşam merkezi ziyaretleri, i̇lkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler, köy okulu ve anaokulu duvarı boyama etkinliği, i̇şitme-görme engelliler okulunu ziyaret ve çocuklarla çeşitli aktiviteler, topladığımız kitaplar ile kütüphane kurulumu, göçmenlerin eğitim gördüğü okulları ziyaret ve çocuklarla çeşitli aktiviteler, şehitlik ziyareti ve mezarlıklara çiçek dikimi ile çevre temizliği, manevi büyüklerin ziyareti, fidan dikimi, yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı aile ziyaretleri yapılmaktadır."

Senin için hazırladığımız haberler