Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu'dan Daniel Farke Açıklaması

Akın Ungan
28.04.2022 - 13:26 | Son Güncellenme: 28.04.2022 - 13:40

Galatasaray Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, Daniel Farke'nin yeni teknik direktör olacağı iddialarına yanıt verdi. Hamamcıoğlu'nun listesinde Farke var mı?

Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu'dan Daniel Farke Açıklaması

Burak Elmas yönetiminin idari yönden ibra edilmemesinin ardından seçim sürecine giren Galatasaray'da başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, Spor Arena'ya konuştu. Hamamcıoğlu, başkanlığa gelmesi durumunda Domenec Torrent'in geleceğinin ne olacağını ve yeni teknik direktör listesinde Daniel Farke iddialarını açıkladı.

"Sözleşmenin şartları hakkında bilgi sahibi değiliz"

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent hakkında konuşan Eşref Hamamcıoğlu, şunları söyledi: "Torrent ve diğer teknik kadronun Galatasaray ile bir sözleşmesi var. Biz bu sözleşmenin şartları hakkında bilgi sahibi değiliz. Galatasaray'ın taahütleri, sözleşmeleri ilk günden itibaren masaya yatırılacak."

"Orta ve uzun vadeli planlarımızda Torrent yok"

"Sözleşmeye bakacağız Galatasaray'ın kurumsal itibarına ve Sayın Torrent'in kişisel itibarına zarar vermeden bir değerlendirme yapacağız. Galatasararay'ın ayakta durabilmesi için ortak vizyonunda bizim orta ve uzun vadeli planlarımızda Torrent yok."

Farke iddialarına yanıt

Geçtiğimiz haftalarda Krasnodar ile yollarını ayıran teknik direktör Daniel Farke iddialarını da yanıtlayan Hamamcıoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bu isim nereden çıktı bilmiyorum. Bir taraftar olarak genç bir Alman teknik direktör ile çalışma düşüncem vardı ama isim beyan etmedim."

"Farke'yi tanımıyorum"

"Farke'yi tanımıyorum ve hiçbir temasımız olmadı. Ama şunu teyit ediyorum, Galatasaray'da yeniden Jupp Derwall devrimi başlaması lazım. Böyle söyleyince illa Alman hoca olacak manası çıkmaz. Aynı felsefeye sahip, tecrübeli, altyapıya önem veren ve Galatasaray'a bir heyecan yaratacak futbol adamı çok yakışır."

"Terim, Denizli ve Güneş o ekolün hocalarıdır"

"Derwall ve Piontek geldiği zaman hatırlayın Türk futbolunda bir devrim oldu. Sayın Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş o ekolün hocalarıdır. Hala orada kaldık."

Senin için hazırladığımız haberler