Daniel Guiza: "Barcelona'ya Transfer Olacakken, Fenerbahçe'ye gittim"

Orhan Gülek
20.02.2023 - 17:32 | Son Güncellenme: 20.02.2023 - 18:04

2008 senesinin yaz transfer döneminde Mallorca'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Daniel Guiza, Barcelona'nın kapısından döndüğünü açıkladı. İşte detaylar

Daniel Guiza: "Barcelona'ya Transfer Olacakken, Fenerbahçe'ye gittim"

AJANSSPOR - HABER

İspanya Milli Takımı ile 2008 yılında Avrupa şampiyonu olduktan sonra 14 milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer olan Daniel Guiza, yıllar sonra önemli itiraflarda bulundu. 

Guiza'dan çok konuşulacak röportaj

Futbol hayatını İspanya 5. Lig ekibi CD Rota’da devam ettiren Daniel Guiza, önceki gün İspanyol Relevo’ya çok konuşulacak bir röportaj verdi. Relevo’dan Isabella Pacheco’ya konuşan Guiza, Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce Barcelona ile anlaşmak üzere olduğunu açıkladı.

"Guardiola'nın Barcelona'sı beni istemişti"

2007-2008 sezonunda 27 golle La Liga’nın en skorer ismi olan Guiza’nın Mallorca'da geçirdiği başarılı sezon, Barcelona'nın dikkatini çekti. İspanyol futbolcu konuyla ilgili "Evet, Guardiola'nın Barcelona'sı beni istemişti. Hatta onlarla imzalayacaktım fakat Barcelona'daki bazı oyuncularla alakalı bir şeyler oldu. Benimle forma yarışına girmek mi istemediler bilmiyorum fakat oradaki bazı güçlü insanlar soyunma odasında benim gibi bir baskıyı istemediler." dedi.

"Luis Aragones ile buluştum"

Barcelona'ya transferinin yatması sonrası Fenerbahçe'ye giden Guiza, "Sonunda Barcelona'yla imzalamadım. Sonra Fenerbahçe'ye gittim ve orada tekrar Luis Aragones ile buluştum." ifadelerini kullandı.

Guiza'dan Aragones'e büyük övgü

Guiza'yı önce İspanya Milli Takımı'na sonra da Fenerbahçe'ye alan ve 2014 yılında vefat eden teknik direktör Luis Aragones'le ilgili düşüncelerini aktaran Daniel Guiza, İspanyol teknik direktörün kariyerindeki öneminden şöyle bahsediyor:

"Luis Aragones benim babamdı. Hatta büyükbabamdı. Euro2008'de elindeki topu, kulübünde iyi işler yapmış bir çocuğa verdi. Bu kararı milli takımı bir adım öteye taşıdı. Diğer takıma alınanlar kadar tanınmıyordum. Beni oraya aldı ve olduğum şeyi bana verdi."

Guiza'nın Fenerbahçe kariyeri

Süper Lig kariyerinde 3 sezon sarı-lacivertli formayı giyen Guiza, sahaya çıktığı 98 karşılaşmada 35 kez gol sevinci yaşarken 21 kez de asist yaptı.

Fenerbahçe sonrası dünyayı dolaştı

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Getafe'ye transfer olan İspanyol oyuncu ardından sırasıyla, ABD ekibi Johor DT, Paraguay ekibi Cerro Porteno, İspanyol ekipleri Cadiz, Sanluqueno, UD Algaida formaları giydi.

Son durak CD Rota

İspanyol oyuncu son olarak İspanya 5. Lig ekibi CD Rota'ya transfer oldu. Yeni takımının formasıyla poz veren 42 yaşındaki oyuncuyu görenler oyuncunun ne kadar yaşlandığını görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Senin için hazırladığımız haberler