Daniele Santarelli: Aynı şey Türkiye'de benim de başıma geldi

13.08.2024 - 13:39 | Son Güncellenme: 13.08.2024 - 13:55

Filenin Sultanları'nın İtalyan başantrenörü Daniele Santarelli yeni açıklamalarında Türkiye, olimpiyatlar, İtalya ve yeni sezondan bahsetti. İşte detaylar...

Daniele Santarelli: Aynı şey Türkiye'de benim de başıma geldi

AJANSSPOR - HABER

Daniele Santarelli, Corriere Del Veneto için yaptığı yeni röportajında Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda İtalya ile altın madalya kazanan eşi Monica de Gennaro'dan da bahsetti.

"Çok güçlü bir takıma kaybettik"

Filenin Sultanları'nın çalıştırıcısı Daniele Santarelli, Paris 2024 yarı finalinde İtalya'ya mağlup olmaları hakkında şunları söyledi: "Çok güçlü bir takıma kaybettik, şüphesiz ki en güçlü olanına. Olimpiyatlarda yarı finale kalmak benim için bir rüyanın gerçekleşmesiydi, olağanüstüydü. Yüzde 110'umuzu verdik ama spora her zaman saygı duyulmalı. Hatta bu seviyede daha da fazla saygı duyulmalı. Ağzımda hala acı bir tat var, bu doğru, ancak sakin kafayla bunun içinde de pek çok iyi şey bulacağıma eminim."

"Aynı şey Türkiye'de benim de başıma geldi"

Santarelli açıklamalarında İtalya hakkında ayrıca "Her zaman söyledim, bana göre bu takım dünyanın en güçlü takımıydı. Harika bir koç olan Velasco, çok derin bir kriz anından sonra geldi. Bir başarısızlığın ardından, onlara güven vererek takımı yeniden canlandırmayı başardı. Sakinlik, düzen ve huzur getirdi. Dışarıdan bakıldığında kulağa pek bir şeymiş gibi gelmeyebilir ama sizi temin ederim ki öyle değil. Bunu söyleyebilirim çünkü aynı şey Türkiye'de benim de başıma geldi. Geldim ve kısa bir süre içinde Avrupa Şampiyonluğunu, Milletler Ligi'ni kazandık ve doğrudan olimpiyat kotasını aldık." değerlendirmesinde bulundu.


İlgini Çekebilir
VakıfBank'ta Zehra Güneş kararı: Gabi'nin ardından...
Habere Git

Santarelli'den Gennaro açıklaması

İtalya, Paris 2024'te ABD'yi yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Turnuvada Rüya Takımı'nın liberosu olarak seçilen eşi Monica de Gennaro hakkındaki ise Santarelli "Çok gurur verici. Monica'nın hikayesi olağanüstü, on yılı aşkın bir süredir en üst seviyede oynuyor. Kendi pozisyonunda dünyanın en iyisi ve bunu maçlarda kanıtlıyor. Bu altın madalya, milli takımdaki diğer tüm oyuncular için olduğu gibi onun için de harika bir şey. Bu onun dördüncü kez olimpiyata katılımıydı ve Paris'te bir anlamda bir döngü tamamlanmış oldu."


"Şaşırmaktan da asla vazgeçmiyorum"

Yeni sezonda yola Imoco Volley Conegliano ile devam edecek olan 43 yaşındaki çalıştırıcı Santarelli "İstanbul'da birkaç işimi bitireceğim. Sonra tatil ve sonra da yeni sezon. Üç Olimpiyat şampiyonu, finallerde ve yarı finallerde oynamış birçok oyuncum var. Bu gurur verici, harika bir takımım olduğunu biliyorum ama şaşırmaktan da asla vazgeçmiyorum."

Senin için hazırladığımız haberler