Daniele Santarelli: Benim Türkiye'm biraz...

Aleyna Gürgen
25.07.2024 - 09:08 | Son Güncellenme: 25.07.2024 - 09:25

Filenin Sultanları'nın İtalyan başantrenörü Daniele Santarelli yeni açıklamalarında Türkiye, olimpiyatlar, Milletler Ligi ve diğer ekiplerden bahsetti.

Daniele Santarelli: Benim Türkiye'm biraz...

Daniele Santarelli, II Gazzettino için yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti. Santarelli açıklamalarında ilk olimpiyatlarından söz etti.

"Ben bu fırsatı kaçırmak istemiyorum"

İlk olimpiyat deneyimini Filenin Sultanları ile Paris'te yaşayacak olan Daniele Santarelli şunları söyledi: "Bu benim hayatım boyunca peşinden koştuğum bir hayal, bu olimpiyatlardan keyif almak istiyorum ve bunu hak ediyorum. Risk, turnuvaya olması gerektiği gibi yaklaşmamaktır. Herkes bana ilk olimpiyatın neredeyse bir şaşkınlık anı olduğunu ve ne yapmanız gerektiğini anladığınızda çok geç olduğunu söylüyor."

Santarelli sözlerine şu şekilde devam etti: "Ben bu fırsatı kaçırmak istemiyorum, her şeyimi vererek tadını sonuna kadar çıkarmak istiyorum çünkü 43 yıl boyunca bir hayalin peşinden koşup onu dolu dolu yaşayamamak utanç verici olur. Bu spora ve bu yarışmaya o kadar büyük saygı duyuyorum ki her şeyimi vermem gerekiyor."

"Benim Türkiye'm biraz öngörülemez"

Başantrenör Daniele Santarelli, Filenin Sultanları için ise "Benim Türkiye'm biraz öngörülemez. Bazı kesinlikleri olan bir takım ama aynı zamanda hem olumlu hem de olumsuz birçok soru işareti var. Kadro konusunda büyük zorluklar yaşadığımız Milletler Ligi'nde de gösterdiğimiz gibi, üst düzey performans gösterebilir ve herkesi zorlayabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Santarelli, Milletler Ligi için ayrıca "Milletler Ligi'nde en iyi voleybolumuzu oynamadık ama her zaman oradayız, doğru tavırla herkesi sıkıntıya sokabilecek bir takımız. Bununla birlikte bazı anlarda daha sonrasında bedelini ağır ödediğimiz hatalar yapıyoruz. Umarım takım, bazı yönleri geliştirmek ve büyüyebilmek için verdiğim bilgileri algılıyordur." dedi.

İlgini Çekebilir
Polonyalı voleybolcudan Simge Aköz'e övgüler
Habere Git

Santarelli rakipleri değerlendirdi

Filenin Sultanları'nın çalıştırıcısı Santarelli, Paris'teki rakipler için ise şu sözleri söyledi: "Ben bu olimpiyatların sürprizi olmak isterdim. Her şeyden önce tek bir favorisi olmayan, dengeli bir turnuva. İtalya, Brezilya, Çin ve Sırbistan gibi bizden daha tecrübeli, daha donanımlı, daha fazlasına sahip takımlar şüphesiz var. Biz ise Japonya, Amerika ve Polonya ile birlikte özel ve biraz da şaşırtıcı şeyler yapmak için savaşmaya hazırız. Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti'nden bahsetme konusunda biraz daha tereddütlüyüm çünkü şu anda diğer takımlardan daha az şeye sahip olduklarını düşünüyorum."

"İçtenlikle üzgünüm"

İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan da söz eden İtalyan başantrenör bu konuda ise "Mükemmel bir Milletler Ligi geçiren ve bu turnuvaya katılabilmek için uzun süredir çok çalışan Degradi'nin sakatlığına rağmen, ki bunun için içtenlikle üzgünüm, İtalya'nın en iyi takımlar arasında yer almaya devam ettiğine inanıyorum. Elbette smaçörlerde biraz dar bir kadroya sahip olacaklar ama olimpiyatları kazanmak için 6 maç kazanmanız gerekiyor ve geniş bir kadro çok fazla bir şey kazandırmıyor. Örneğin geçtiğimiz Dünya Şampiyonası bir turnuva olarak çok daha geniş bir kadro gerektiriyordu." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler