Daniele Santarelli: "Bir Gün Türkiye'de Çalışacağımı Biliyordum"

İsa Kethüda
04.01.2023 - 15:58 | Son Güncellenme: 04.01.2023 - 17:10

A Milli Kadın Voleybol Takımımızda başantrenörlük görevine getirilen İtalyan çalıştırıcı Daniele Santarelli düzenlenen basın toplantısında konuştu...

Daniele Santarelli: "Bir Gün Türkiye'de Çalışacağımı Biliyordum"

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve A Milli Kadın Takımı Yeni Başantrenörü Daniele Santarelli’nin düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye Voleybol Federasyonu, İtalyan başantrenör ile 2+4 yıllık anlaşma sağladı.

Akif Üstündağ: "Ülkenin gururu olmaya devam ettiğine şahitlik ediyoruz"

Les Ottomans Hotel’de yapıaln basın toplantısında ilk olarak söze başlayan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Voleybolun ne kadar güzel işler yaptığını ve ülkenin gururu olmaya devam ettiğine şahitlik ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden kısa süre sonra Kadın Milli Takımımız'da teknik ekipte değişikliğe gittik. 

"Danielle Santarelli ile anlaştık"

5 yıl görev yapan teknik ekibimizle karşılıklı konuşarak yollarımızı ayırdık. Kim gelecek diye soruluyordu. Son dünya şampiyonu Sırbistan Milli Takımı'nda, son ev sahipliği yaptığımız Antalya'da Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda Imoco Volley'in koçluğunu yapan aynı zamanda Danielle Santarelli ile anlaştık.

İlgini Çekebilir
Eski hakemler açıkladı... Antalyaspor'un iptal edilen golünde karar doğru mu?
Habere Git

"Santarelli'nin Sırbistan ile 2 yıllık kontratı vardı"

Ülkemizin ne kadar güzel organizasyonlar yaptığını, hedefinin, hayalinin ve heycanın çok üst noktada oluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle yönetim kurulu arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. İyi bir ekip oluduğumuzu ve bu takımı başarıya götürmek için çok ciddi çaba sarf ettik. Santarelli'nin Sırbistan ile 2 yıllık kontratı vardı. Bu 2 yıllık kontratında hayali ve hedefinin bizden çok daha üst noktada olduğunu gördük. Kendisinin de heyecanla bazı hayallerini Türkiye ile gerçekleştireceğini gördük. 

"Türkiye son Dünya Şampiyonu olan bir koçu getirdi"

Kendisine Türk Milli Takımı'nın koçu olarak prensip anlaşmasına vardık. Yakınen takip ediyoruz. Türkiye son Dünya Şampiyonu olan bir koçu getirdi. Bu da bana destek veren yönetimimin başarısıdır. Ünal Aysal abiye teşekkür ediyorum. Burada bize ev sahipliği yapıyor. Bir teşekkür de Sırbistan Federasyonu'na. 3 ay içinde Sırbistan Federasyon Başkanı, Spor Bakanı olarak görev yapıyor. Bize çok kolaylık sağladılar. Santarelli'yi de çok sevdiklerini belirttiler. 2 yıllık kontratı olmasına rağmen Sırbistan Bakanlığı ve Federasyon Başkanlığı Türkiye'ye olan bakış açıları ve ülkeler arası diyaloğumuz sayesinde bize çok yardımcı oldular. En ufak bir tazminat talebi olmadan bize yardımcı oldular. Teşekkür ediyorum kendilerine.

"İnşallah son yaşadığı dünya şampiyonluklarını ülkemize de yaşatır diyorum"

Türkiye'nin hedeflerinin ve hayallerinin çok büyük olduğunu ve bunları gerçekleştirecek dünyanın en büyük antrenörünü takımın başına getirdiğimizi ve bunun huzuru ve mutluluğu içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. İnşallah son yaşadığı dünya şampiyonluklarını ülkemize de yaşatır diyorum. Hoş geldin diyorum, işinin kolay olmadığını söylüyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Noel Baba diyarından 3 puanla dönüyor
Habere Git

Santarelli: "Bir gün Türkiye'de çalışacağımı biliyordum"

Mehmet Akif Üstündağ'ın ardından konuşan Daniele Santarelli, "Benim için çok özel bir gün. Son yılda hayatımda olanlar tümüyle hayatımı değiştirdi. Öncelikle sayın başkanımın da dediği gibi Sırbistan Federasyonu'na teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bana Sırbistan'da dünyanın en iyi milli takımında antrenörlük yapma şansı verdiler ve dünyanın en iyi oyuncularıyla çalışma şansı buldum. Fakat sayın başkanın beni ne kadar çok istediğini bana anlattı. Teşekkür ediyorum. Bir gün Türkiye'de çalışacağımı biliyordum. Benim için yeni bir hedef ve yeni bir zorluk. Bunun için doğru zaman olduğunu düşünüyorum.

"Şu anda işimi yapmak için doğru yerde olduğumu hissediyorum"

Şu anda işimi yapmak için doğru yerde olduğumu hissediyorum. Türkiye ve İtalya dünyada voleybol için en iyi ülkeler. Ben çok şanslıyım, voleybolu bu iki ülkede sürdürüyorum. Başkanın bana proje ve gelecek hakkındaki düşüncelerinden bahsetti. Türkiye'de voleybolun ne kadar sevildiğini bildiğim için bu fırsatı verdikleri için çok mutlu oldum. Birlikte bu projeyi gerçekleştireceğimiz için çok mutluyum.

"Milli takım için iyi işler yapacağıma sizleri ikna edeceğim"

Aynı zamanda federasyonun yönetim kurulu üyelerine ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yaptığım işle, gösterdiklerimle iyi bir antrenör olduğuma ve milli takım için iyi işler yapacağıma sizleri ikna edeceğim. Aslında çok basit bir kişiyim. İnancım, sadece antrenmanda ve maçta size neler yapacağımı sahada göstereceğim. Yapmam gereken iş bir mikrofonun önünde değil. Burada gösteremem. Ben işimi çok iyi yapabileceğime inanıyorum. Burada üst düzey oyuncular var. Harika kulüpler var. Çok sayıda alternatif ve imkan var. Bu sebeple üzerimdeki baskı yüksek ve fazla olacaktır. Çünkü siz olmasanız da inanın ki üzerimdeki baskı çok fazla. Ben zaten baskıyı kendi üzerimde kuruyorum. Şu anda burada Türk Milli Takımı ve Türkiye için belki de bu zamana kadar bir şampiyonluk kazanılmadı. Burada çok fazla potansiyel olduğunu düşünüyorum. Bunu ortaya çıkarmak için şu anda doğru yerde olduğumu biliyorum. Umuyorum ki bunu birlikte yapabiliriz.

İlgini Çekebilir
Galatasaray: VAR kaydı açıklansın! Beşiktaş: Hatamsı...
Habere Git

"Şimdi kulübüme dönüp, işimi yapacağım"

Bugün için herkese teşekkür ediyorum. Aslında bugünün bitmesini hiç istemiyorum. Ama tabii ki gerçekler var, yarın dönmem gerekiyor. Şimdi kulübüme dönüp, işimi yapacağım. Fakat işler bitince buraya döneceğim. Bu sene çok önemli 3 tane turnuva var" ifadelerini kullandı. 

Soru-Cevap

- Terzic ile yolların ayrılması gündemde. Fenerbahçe'den teklifi gelirse düşünür mü?

Santarelli: "Böyle bir soruyla başlamak çok garip geldi. Şu an milli takım için burada toplandık. Bugün benim için mükemmel bir gün. Türk Milli Takımı'nın antrenörüyüm, başka bir konu hakkında konuşmak istemiyorum"

- İtalya'da hem kulüp hem milli takım çalıştırmak iyi görünmüyor. Bu konu hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Santarelli: "Bence İtalya'da bu konu hakkında bir hata yapıyoruz. Kendimi İtalyan Federasyonu'nun yerine koyarak düşünüyorum, bir antrenör 7 ay çalışıp, 5 ay bir şey yapmıyor. Bunu anlayamıyorum. Oyuncular hem kulüpte hem milli takımda oynayıp gelişebiliyor. Buna neden antrenöre izin verilmiyor. Dünyadaki voleybolla birlikte kendinizi geliştirmeye imkan buluyoruz"

Üstündağ: "Artık bir nöbet değişiminin zamanının geldiğini düşünüyorduk"

- Guidetti'nin ayılığı hakkında...

Üstündağ: "Giovanni 5 yıl görev yaptı. Yol ayrımından sonra Türkiye'ye çok şey kattı dendi. Bir de Türkiye Giovanni'ye neler kattı? Bir de buna bakmak lazım. Hiçbir ülkenin sağlayamadığı imkanları bu ülke sağladı. 5 yıl için Türk voleyboluna niyetiyle, düşüncesiyle iyi şeyler katmak için mücadele etmiştir. Ama Türkiye de çok büyük imkanlar katmıştır. Her antrenöre nasip olmaz. Artık bir nöbet değişiminin zamanının geldiğini düşünüyorduk. Kan değişiminin çok daha faydalı olacağına kanaat getirdik. Bir plaket ve çiçekle yolladık. Bize yakışan da buydu. Güzel bir şekilde sonlandırdık. Konumuz Kadın Milli Takımı'nın koçuydu. Erkek Milli Takımı ile ilgili çalışmalarımız var, devam ediyor. Bunu da en kısa sürede paylaşacağız."

"Türkçe'nin de çok kolay bir dil olmadığını biliyorum"

- Türkçe öğrenecek mi?

Santarelli: "Aslında yabancı dillere karşı çok yetenekli değilim. Aynı zamanda Türkçe'nin de çok kolay bir dil olmadığını biliyorum. Buraya geldiğimde de Türkçe öğrenmek için çok fazla boş zamanım olacağını sanmıyorum. Önceliğim 1 hafta önce buraya geldiğimde oyuncularıma hedefimin ve bakış açımın ne olduğunu anlatabilmek. Uzun bir kontratım var ama bununla birlikte bazı kelimeleri zaman içinde öğreneceğimi düşünüyorum"

"Sultanlar Ligi'ni çok yakından takip ediyorum"

- Oyuncu grubuyla ilgili düşünceleri neler? Taktiksel olarak ne gibi farklılıklar göreceğiz?

Santarelli: "Öncelikle Türkiye Ligi'ni ve oyuncuların seviyesini çok iyi biliyorum. Sultanlar Ligi'ni çok yakından takip ediyorum. Voleybol benim için bir bağımlılık gibi. Türkiye Ligi de seviyesi çok yüksek bir lig olduğu için çok fazla maç izliyorum buradan. En iyi oyuncuların seviyelerini biliyorum. Ama ben sadece en iyileri değil Türkiye'deki tüm oyuncuların seviyelerini bilmek istiyorum. Sadece 20 oyuncuyla sınırlayamam"

"Türkiye'deki her yaş kategorisini takip edeceğim"

Santarelli: "Genç oyuncularla çalışmayı çok seviyorum. Başkanım bana projesinden bahsettiğinde genç oyuncularla çalışma şansı yakalayacağım için çok heyecanlandım. Türkiye'deki her yaş kategorisini takip edeceğim. Altyapıdan gelecekler için de sorumluluğa sahip olacağım. Bir büyücü değilim. Sihirli bir şeyim yok. İşimi en iyi şekilde yapmak istiyorum. Türk Milli Takımı'nın seviyesini biliyorum. Şu anda bir şey söylemek için çok erken. Birkaç ay çalışmak istiyorum. Türk Milli Takımı'nın zaten çok çok iyi seviyesi var. Bu voleybolu devam ettirmek istiyoruz.

İtalya'da bir deyiş var: Ayaklarımızın yerine basması gerekiyor öncelikle. Çalışmamız gerekiyor. Çalıştıktan sonra Avrupa ve Dünya voleybolunda neler yapabileceğimizi görmemiz gerekiyor"

"Sırbistan'daki ekibimle devam etmek için konuşacağım"

- Teknik ekip nasıl olacak?

Santarelli: "Karışık olmasını tercih ediyorum. Türk ve İtalyan. Hazırlanmak için çok az zamanım olacak. Beni bilen ve beni oyunculara daha kolay aktarabilecek kişilerden oluşmasını istiyorum. Türk staff da dili ve oyuncuları benden daha iyi biliyor. Eğer Türk ve İtalyan ekibi birleştirebilirsek güçlü bir şey çıkartabiliriz. Sırbistan'daki ekibimle devam etmek için konuşacağım. Umarım devam ederler"

Antrenörlük Kariyeri

  • 2012-13  Robursport Volley Pesaro (Yardımcı Antrenör)
  • 2013-14 Robur Tiboni Volley Urbino (Yardımcı Antrenör)
  • 2014-15 Pomi Casalmaggiore (Yardımcı Antrenör)
  • 2015-17 Imoco Volley Conegliano (Yardımcı Antrenör)
  • 2017-halen Imoco Volley Coneglian0 (Başantrenör)

Antrenörlük Başarıları

  • 1 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu (2020-21)
  • 3 Şampiyonlar Ligi Üçüncülüğü (2016-17, 2018-19, 2021-22)
  • 1 Şampiyonlar Ligi İkinciliği (2017-18)
  • 2 Kulüpler Dünya Şampiyonluğu (2019-20, 2022-23)
  • 1 Kulüpler Dünya Üçüncülüğü (2021-22)
  • 6 İtalya Ligi Şampiyonluğu (2014-15, 2015-16, 2017-18, 2018-19, 2020-21, 2021-22)
  • 1 İtalya Ligi İkinciliği (2016-17)
  • 4 İtalya Kupası Şampiyonluğu (2016-17, 2019-20, 2020-21, 2021-22)
  • 2 İtalya Kupası İkinciliği (2017-18, 2018-19)
  • 6 İtalya Süper Kupası Şampiyonluğu (2016-17, 2018-19, 2019-20, 2020-21, 2021-22, 2022-23)

Milli Takım Kariyeri ve Başarıları

  • 2018-22 Hırvatistan Milli Takımı (Başantrenör)
  • 2022 Sırbistan Milli Takımı (Başantrenör)
  • 1 Gloria Cup İkinciliği (2019-Hırvatistan)
  • 2 Avrupa Ligi İkinciliği (2019, 2021-Hırvatistan)
  • 1 Milletler Ligi Üçüncülüğü (2022-Sırbistan)
  • 1 Dünya Şampiyonluğu (2022-Sırbistan)
Senin için hazırladığımız haberler