Daniele Santarelli: Biraz deliyim ama aptal değilim

Aleyna Gürgen
17.06.2024 - 19:59 | Son Güncellenme: 17.06.2024 - 20:29

Filenin Sultanları'nın başantrenörü Daniele Santarelli yeni açıklamalarında Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na gidecek kadro hakkında konuştu. İşte detaylar...

Daniele Santarelli: Biraz deliyim ama aptal değilim

İtalyan başantrenör Daniele Santarelli, 4Bir4Bir için açıklamalarda bulundu. 43 yaşındaki çalıştırıcı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na 3 libero ile gidemeyeceğini belirtti.

"Benim için zor bir karar olacak"

43 yaşındaki tecrübeli antrenör Daniele Santarelli açıklamalarında üç libero sistemi için şunları söyledi: "Tabii ki olimpiyatlara 3 libero götüremem. Eğer bunu yaparsam delirmiş olmalıyım. Evet biraz deliyim ama aptal değilim. Benim için zor bir karar olacak. Onlardan biri ilk 6'da libero olacak diğeri ise normal forma giyecek. Çünkü benim için iyi bir taktiksel karar olacağını düşünüyorum." 

"Üzerimizde daha çok baskı ve sorumluluk var"

Santarelli konuşmasında bu geçtiğimiz yılki başarıların bu yıl daha çok baskı yaratması hakkında ise "Buraya gelme kararımdan eminim ama böyle bir yaz hayal etmiyordum. Ama bu yaz tamamıyla farklı olduğunu düşünüyorum. Şu an üzerimizde daha çok baskı ve sorumluluk olduğunun farkındayız. Şimdi herkese kazanmanın zor olduğunu ama kazanmayı perçinlemenin daha zor olduğunu göstermemiz gerekiyor." dedi.

İlgini Çekebilir
Santarelli'den itiraf: Bu takım şu anda finalde oynamaya hazır değil
Habere Git

"20-25 oyuncu çağırmama gerek yok"

Kendisine oyuncu seçimlerini nasıl yaptığı sorulan İtalyan başantrenör bu soruyu şu sözlerle yanıtladı: "Buna cevap vermek kolay. Bu yazın kısa olduğunu biliyorum. Geçmişte milli takıma çağırdığım bazı oyuncuları zaten tanıyorum. 20-25 oyuncu çağırmama gerek yok çünkü zamanım yok. Sırf o sırada ihtiyacım var diye bir oyuncuyu kadroya çağırıp 1 ya da 2 hafta sonra onu dışarıda bırakmayı doğru bulmuyorum. Bunun milli takım olduğunu biliyorum ve milli takımda bir saat bile kalmanın bir ayrıcalık olduğunu farkındayım. Ama bu bana göre doğru değil. "

Senin için hazırladığımız haberler