Daniele Santarelli'den Cansu Özbay ve Ebrar Karakurt açıklamaları: "İyi durumda değil"

10.08.2024 - 08:17 | Son Güncellenme: 10.08.2024 - 09:53

Filenin Sultanları'nın İtalyan başantrenörü Daniele Santarelli yeni açıklamalarında Paris 2024 çeyrek finalinde sakatlanan Cansu Özbay'ın durumu hakkında bilgi verdi.

Daniele Santarelli'den Cansu Özbay ve Ebrar Karakurt açıklamaları: "İyi durumda değil"

AJANSSPOR - HABER

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Cansu Özbay, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde Çin karşısındaki maçta sakatlık geçirdi. Daniele Santarelli ise konu hakkında Sports TV'ye açıklamalarda bulundu.

"Cansu'nun deneyimi Elif için çok değerli"

Daniele Santarelli açıklamalarında Cansu Özbay'ın durumu için şunları söyledi: "Cansu pek iyi durumda değil, elimden geldiğince onu muhafaza etmeye korumaya çalışıyorum ama o maalesef iyi durumda değil. O takımdayken biz çok daha iyi bir takım oluyoruz. Takıma yardım etmesi için onu bugün benche getirdim, bazı durumlarda Elif'e yardım edebilmesi için. Çünkü Cansu çok önemli. Elif ile maç sırasında diyalog kurduğunda bu çok değerli, Cansu'nun deneyimi Elif için çok değerli. Eğer Cansu ile oynasaydım onu riske etmiş olurdum. Ona bir şey olmasını istemiyorum o bu takım için çok önemli."

"Onlar çok az hata yapıyor"

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024'te yarı finalde İtalya'ya 3-0 mağlup oldu. Santarelli ise maç için "Evet, denedik. Onlar ve bizim aramızdaki fark buydu. Bugün bazı noktalarda onları eşledik ama kritik anlarda daha farklı olmamız gereken noktalarda o seviyede olamadık. Onlar çok az hata yapıyor. Zor durumları müthiş bir hücumcu ile çözebiliyorlar. Benim içimi burkan bir maç oldu çünkü bizim çıkabileceğimiz seviyenin yansımasını izledik. Biz sabırlı oynamadık. Doğru anları beklemedik. Setin önemli bir anında aynı hücumda üç defa bloğun içine düştük." değerlendirmesinde bulundu.


İlgini Çekebilir
Demir Lady Neslihan'ın kızı Sultanlar Ligi devine transfer oldu
Habere Git

"Ebrar hepimizden daha fazla acı çekti"

Açıklamalarında milli voleybolcu Ebrar Karakurt hakkında da konuşan Daniele Santarelli şunları söyledi: "Ebrar hepimizden daha fazla acı çekti. İnanın bana. Ebrar elinden gelenin en iyisini göstermek istedi. Bu yaz onun için iyi geçmedi. Bir önceki söyleşimde bundan bahsettiğimde herkes beni eleştirdi. Ama eleştiriyi ben aldığım sürece sorun değil. Çünkü Ebrar burada ve takımla birlikte. O bizim için çok önemli. Her zaman onun formunu yakalamasını bekleyeceğim ve beklemeye de devam edeceğim. Umarım bronz madalyada mükemmel bir maç ortaya koyar."

"Kimse bizlerden daha sinirli veya mutsuz değil"

Santarelli açıklamalarında milli takımın performansı hakkında da şu ifadeleri kullandı: "Olimpiyat sahnesinde iyi olmak için hazır olmanız gerek ve bu zaman alıyor. Herkes şu an performansımızdan ötürü sinirli veya mutsuz olabilir. Ama kimse bizlerden daha sinirli veya mutsuz değil. Bizler şimdi bütün gayretimizi olabilecek en iyi sonucu elde etmek ve Türkiye'deki insanlarımızı mutlu etmeye yönlendireceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler