Daniele Santarelli, Ebrar Karakurt'u eleştirdi: Geçen yaz...

04.08.2024 - 16:46 | Son Güncellenme: 04.08.2024 - 18:05

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın antrenörü Daniele Santarelli, İtalya maçının ardından değerlendirmelerde bulundu. Santarelli, Ebrar Karakurt'un performansı hakkında konuştu.

Daniele Santarelli, Ebrar Karakurt'u eleştirdi: Geçen yaz...

AJANSSPOR - HABER

Filenin Sultanları, Paris 2024'teki 3'üncü maçında İtalya'ya 3-0'lık skorla mağlup oldu. Çeyrek finale çıkmayı daha önce garantileyen millilerimiz, artık rakibini beklemeye koyuldu. Sultanların rakibi bugün oynanacak son grup maçlarının ardından belli olacak.

İtalya maçının ardından açıklamalarda bulunan başantrenörümüz Daniele Santarelli, takımın performansı hakkında değerlendirmelerde bulunurken, takımın yıldızlarından Ebrar Karakurt'a eleştiri getirdi.

"Böyle bir maç olacağından emindim"

İtalya karşısında gelen 3-0'lık mağlubiyeti Sports TV ekranlarından değerlendiren Daniele Santarelli, "Böyle bir maç olacağından emindim. Üçüncü sette biraz daha iyi servis attık ve hücum ettik. Bazı pozisyonlarda Derya elimizi rahatlattı. Orta hücum ve bloklarımız da biraz daha iyiydi. Bu tarz takımların zayıflıkları yok. Oyunun her alanında yetenekliler. Böyle maçları kazanabilmek için %100'ümüzle en iyi seviyemizde oynamamız lazım. Bu seviyede işi bitirebilmek gerçekten zor." ifadelerini kullandı.

"Bizim mükemmel olmayışımızdan ötürü..."

Teknik değerlendirmesine devam eden İtalyan çalıştırıcı, "İyi servis atmalıyız, bloğumuz iyi çalışmalı, savunmamız etkili olmalı. İlk sette kızlara savunmanın altını çok çizdim. Sürekli bizi sola çekip ortaya topları bıraktıklarını ve İzlediğimizi söyledim. Bunlar İtalya'nın çok iyi olmasından dolayı değil bizim mükemmel olmayışımızdan ötürü oldu. İtalya her şeyi kolay gösterdi ve biz bu seviyeye hazır değilmişiz gibi gözüktük." şeklinde konuştu.

"Geçen yaz yaptığı gibi takıma denge getiremedi"

Filenin Sultanları'ndan Ebrar Karakurt'un performansı hakkında da konuşan Santarelli, "Ebrar şu an formda değil. Antrenmanlarda çok hata yaptı ve geçen yaz yaptığı gibi takıma denge getiremedi. Onu geri kazanmamız lazım. Bunu umuyorum. Bizim için çok değerli bir oyuncu ama benim şu an takım için olabilecek en iyi çözümleri bulmam lazım. Seçimlerimden ötürü herkes beni eleştirilebilir ama ben takım için en iyi olanı seçiyorum. Ve sadece benim seçimim değil." dedi.

"İstatistikler de seçimimin altını doldurur nitelikte"

Santarelli, değerlendirmesini şu sözlerle noktaladı: "İstatistikler de seçimimin altını doldurur nitelikte. Buradan sonra her maç çok zor olacak. Kazanmak için herkese ihtiyacımız olacak. Ebrar'a ihtiyacımız olacak. Ebrar formda olursa bizim için maçları çözebilir. Umarım onu geri kazanabiliriz. Çünkü bu takımın ona ihtiyacı var. Benim ona ihtiyacım var. O da bunu biliyor ve onun da bu durumdan ötürü ne kadar üzgün olduğunu biliyorum."

Senin için hazırladığımız haberler