Daniele Santarelli: Muhteşem olurdu, olmadı ama...

12.09.2024 - 08:30 | Son Güncellenme: 12.09.2024 - 08:53

Filenin Sultanları'nın başantrenörü Daniele Santarelli ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ yeni açıklamalarında olimpiyatlardan bahsetti.

Daniele Santarelli: Muhteşem olurdu, olmadı ama...

AJANSSPOR - HABER

İtalyan başantrenör Daniele Santarelli ve TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, İtalya Dışişleri Bakanlığının desteğiyle İtalya'nın Türkiye Büyükelçiliğinin düzenlediği "MeeTürkItaly" toplantısına katıldı. İstanbul'da gerçekleşen etkinlikte Üstündağ ve Santarelli açıklamalarda bulundu.

"Çok yaklaşmıştık"

Daniele Santarelli açıklamalarında Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan da söz etti. Santarelli, Filenin Sultanları'nın dördüncülükle bitirdiği organizasyon için şunları söyledi: "Çok yaklaşmıştık, herkes madalya kazanmak ister. Milli takım için iyi bir deneyimdi, şimdi bir sonraki olimpiyata hazırlanmak için 4 yılımız var. Madalyaya yaklaştık, bu bizi yaraladı ama bu acıyı hissedersek Los Angeles’ta daha başarılı oluruz. Olimpiyatları hak edersiniz ve sonuna kadar yaşarsınız biz de bunu yaptık. İlk olimpiyatımı madalya ile kapatmak isterdim, muhteşem olurdu, olmadı ama benden başka hayal edenler de vardı bu sefer onlar aldı. Madalya almak kolay değil ama tekrar deneyeceğiz."

"Türkiye heyecanımı yaşayabildiğim çok uygun bir ülke"

Santarelli açıklamalarında, maçlar sırasındaki çok heyecanlandığını ise şöyle belirtti: "Maçlarda kendimi kontrol etmekte zorlanıyorum, neredeyse oyuna karışıyorum. Maçı çok terlemiş ve yorgun bitiriyorum. Orada olmak çocukluğumdan beri hayalini kurduğum şey. Açıkçası Türkiye heyecanımı yaşayabildiğim çok uygun bir ülke."

İlgini Çekebilir
Kuşadası Voleybol Turnuvası'nda ilk günün galipleri Eczacıbaşı ve VakıfBank
Habere Git

"İtalya ile spor köprüsünde çok önemli işlere imza atıyoruz"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise voleybolda İtalya ve Türkiye arasındaki işbirliklerine vurgu yaparak şunları söyledi: "Dünyanın en başarılı başantrenörlerinden Santarelli'yi takımımızın başına getirdik. İtalya Voleybol Federasyonu Başkanı da çok yakın dostum. Türk ve İtalyan voleybol hakemleri ortak eğitimlerden geçiyor. Türk Milli Takımının altyapısında da çok önemli bir İtalyan teknik adam bulunuyor. İtalya ile spor köprüsünde çok önemli işlere imza atıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler