Daniele Santarelli'den eleştirilere yanıt: Bu benim hatam değil

08.10.2024 - 22:13 | Son Güncellenme: 09.10.2024 - 00:38

Filenin Sultanları'nın İtalyan başantrenörü Daniele Santarelli; Eda Erdem Dündar, Ebrar Karakurt, Melissa Vargas ve aldığı eleştiriler hakkında konuştu. İşte detaylar...

Daniele Santarelli'den eleştirilere yanıt: Bu benim hatam değil

AJANSSPOR - HABER

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ile Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda dördüncü olan Daniele Santarelli, Rafine TV'de Rafine Sohbet'e konuk oldu.

"Ebrar da bazı zamanlar iniş ve çıkışlar yaşayabilir"

Daniele Santarelli açıklamalarında milli yıldız Ebrar Karakurt'tan bahsetti. Santarelli, milli voleybolcu hakkında şunları söyledi: "Ebrar belki de motivasyon konusunda en iyisi çünkü gerçekten inanılmaz bir şekilde motivasyonunu tüm takım için kullanabiliyor. Ama o da sadece bir oyuncu, bir kişi, tek bir oyuncu. O da dünyadaki her oyuncu gibi, dünyadaki her normal insan gibi bazı zamanlar iniş ve çıkışlar yaşayabilir. Bu yaz onun için çok kolay geçmedi ama bence bu normal. Her oyuncu kariyeri boyunca her zaman %100'ü ile oynayamaz. Onun için motivasyon gerçekten çok önemli. O bu şekilde yaşıyor. Üzgün ya da negatif olduğu bazı anlarda onun hakkında konuşuyorum ama bu takımdaki pek çok oyuncu hakkında da konuşabilirim. Bu anlarda atmosferi, durumu değiştirmeye çalışmak gerçekten zor."

Santarelli açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Onun için gerçekten çok mutluyum çünkü geçirdiğimiz iki yaz boyunca yaptıklarını unutamam. Her şeyden önce gerçekten iyi bir insana, oyuncuya sahip olduğumu düşünüyorum ve bu nedenle kesinlikle şanslıyım."

Santarelli'den Eda Erdem açıklaması geldi

Milli takım kaptanı Eda Erdem Dündar'ın taraftarlarca çok sevildiğini vurgulayan Daniele Santarelli "Herkes, bu ülke, bu şehir, Fenerbahçe, milli takım onu ne kadar çok sevdiğini gösteriyor. Bence bu sevgiyi hak ediyor çünkü her şeyden önce o gerçekten iyi bir insan, çok profesyonel. Belki şu an çok genç değil ama hala inanılmaz bir oyuncu." dedi.

Erdem'in profesyonelliğinden de söz eden Santarelli bu konuda ise şöyle konuştu: "O benim için gerçekten çok iyi çünkü o çok profesyonel. Uzun süre boyunca hep üst seviyede, hep çok formda bir kariyer sahibi olmak çok zor. Bence kulüp için çok şey yaptı, milli takım için çok şey yaptı. Geçen seneki yazı fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. İlk VNL kupasını kazandığımızda gözlerinde ne kadar mutlu olduğunu gördüm. Çünkü bence voleybol gibi bir spor için, bir ülke için elinizden gelenin en iyisini yaptığınızda çok fazla hayal ettiğiniz şeyi elde edemediğinizi düşünüyorum. Onun gülümsediğini gördüğümde, gözlerini gördüğümde bu benim için gerçekten en iyi hediyeydi ve onun adına çok mutluyum. Onun gibi bir kaptana sahip olduğum için çok şanslıyım."

İlgini Çekebilir
TVF Başkanlığı'nda Mehmet Akif Üstündağ'a rakip!
Habere Git

"Türkiye'de bunu gerçekten biliyordum ama bu kadarını hayal edemezdim"

Daniele Santarelli milli takım döneminde aldığı eleştiriler hakkında ise şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de bunu gerçekten biliyordum ama bu kadarını hayal edemezdim. Bunun benim işim olduğunu çok iyi biliyorum. Kaybetsek de kazansak da işimi iyi bir şekilde yapmam gerekiyor, kötü mesaj almamak veya eleştirilmemek için işimi iyi bir şekilde yapmıyorum. Kendim hakkında konuşuyorum ama oyuncular hakkında da konuşmak istiyorum çünkü bu benim işim, 43 yaşımdayım. Yani 20 yaşımda değilim, oyuncu değilim. Çok fazla tecrübem var. Tamam içimde çok fazla duygu hissediyorum, gerçekten duygusalım. Ama düşünüyorum da eğer benim için eleştiri almak biraz zorsa bu oyuncular için daha da zor. Onlar 20 yaşında, çok gençler ve gerçekten ellerinden gelenin en iyisini yapmak istiyorlar."

Santarelli taraftarların çoğunun milli takım döneminden memnun olduğunu düşündüğünü "Bazı anlarda iyi mesajlar almak gerçekten çok güzel ama durum o kadar iyi olmayınca bu kadar çok eleştiri almak benim için pek iyi değil. Sanırım çok iyi anladım ki ülkenin belki de %90'ı, insanların %90'ı bu yaz gerçekten yaptıklarımızdan memnun. Konuşmamız gereken %10'luk bir kesim var ki bu gerçekten uzun sürecek bir yol." diyerek vurguladı.


"Tamam patron benim, koç benim ama bu benim hatam değil"

Milli takım döneminde Filenin Sultanları sık sık sakatlık haberleriyle gündeme geldi ve taraftarları endişelendirdi. Daniele Santarelli ise bu konudaki eleştiriler hakkında ise "Oyuncuların sakatlığıyla ilgili o kadar çok eleştiri görüyorum ki... Tamam patron benim, koç benim ama bu benim hatam değil. Bu yüzden oyuncuların iyileşmesine yardımcı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Oyuncuları bekledik, onlara her an destek olmak için her şeyimizi verdik, her an onları zorlamadık, son ana kadar iyileşmelerini bekledik. Ama sonra tam olarak iyileşemedik çünkü Milletler Ligi'ndeki sakatlıklardan sonra gerçekten çok zorlu bir süreç olduğunu gördük."

Santarelli açıklamalarında son olarak "Ama inanın bana bu federasyon için, bu ülke için her şeyimizi vermeye çalışıyoruz. Umarım önümüzdeki yaz insanlar bizden daha fazla mutlu olabilirler. Ama birinci olursak ya da dördüncü olursak bu bir başarısızlık değildir. Biz her zaman işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışan iyi insanlarız." dedi.

"Vargas bizim için, birçok takım için mükemmel bir oyuncu"

Daniele Santarelli açıklamalarında milli yıldız Melissa Vargas'ın mükemmel bir oyuncu olduğunu şu sözlerle açıkladı: "Bence her şeyden önce Vargas bizim için, birçok takım için mükemmel bir oyuncu. Takım onu çok seviyor ama sadece mükemmel bir oyuncu olduğu için değil, gerçekten iyi bir insan olduğu için. Eğlenceli biri, her zaman enerjisini, dansını ve müziğini yanında getiriyor. Kesinlikle bu özellikleri kültüründen ve ülkesinden alıyor. Ama burada oynuyorsa ve diğer oyuncularla, takımla, teknik ekiple kendini bu kadar iyi hissediyorsa, bunun sebebi önce iyi bir insan olması, sonra da gerçekten bizim için mükemmel bir oyuncu olması. Vargas'ın sahadaki enerjisi çok önemli çünkü gerçekten harika bir oyuncu, ama aynı zamanda iyi bir insan.”

"Biraz incindiğimi ve acı çektiğimi söyleyebilirim"

Daniele Santarelli gelen eleştirilerden kendisini üzen bir noktayı ise şu sözlerle paylaştı :"Sadece şunu söyleyebilirim; dürüstçe, son dönemde bununla alakalı biraz incindiğimi ve acı çektiğimi söyleyebilirim. İtalya’ya aldığımız mağlubiyetten sonra ‘İtalyanların yenmesini istiyordu, İtalya’ya karşı yenilmek onu üzmedi’ gibi bir şey söylemişlerdi. Bu gerçekten beni çok yaraladı, çok üzdü. Çünkü eğer beni ufacık tanısalar ve içimi ufacık bilseler bunun aslında beni ne kadar üzdüğünü ve ne kadar büyük bir şey olduğunu anlarlardı. Ben oynadığım her maçı, yaptığım her şeyi kazanmak için yapıyorum ama bunun dışında tabii ki bu bir iş aynı zamanda, bu bir oyun ama benim hayatım. Bu üç şeyi de yan yana koymak lazım."

"Tabii ki burada kalacağım"

Santarelli açıklamalarında Türkiye ile yoluna devam etmek istediğini ise şu sözlerle vurguladı: "Tabii ki burada kalacağım ve beraber çalışmaya devam etmek istiyorum. Harika bir federasyon ile çalışıyorum ve harika oyuncularım, harika ekibim var. Burada çalıştığım için, burada olduğum için çok çok mutluyum."

Senin için hazırladığımız haberler