Hüseyin Eroğlu: "Danimarka basınından geldiler 'Sizi örnek alıyoruz' dediler"

İsa Kethüda
12.11.2021 - 15:46 | Son Güncellenme: 12.11.2021 - 15:53

Altınordu Futbol Kulübü teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, gündeme ve Altınordu'ya dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Eroğlu'nun açıklamaları.

Hüseyin Eroğlu: "Danimarka basınından geldiler 'Sizi örnek alıyoruz' dediler"

Nazım TÜRKNAS-Volkan YILMAZ / AJANSSPOR

Altınordu Futbol Kulübü teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın konuğu oldu. Gündeme ve Altınordu'ya dair önemli açıklamalarda bulunan Eroğlu'nun konuşmasından detaylar...

Burak İnce'nin Avrupa yolculuğu

Henüz 17 yaşında olan Burak İnce'nin Almanya 1. Ligi'ne transferini değerlendiren Eroğlu, "Geçmişte olduğu gibi bugün bir oyuncumuzu daha Avrupa futboluna kazandırmaktan gurur duyuyoruz, inşallah devamı da gelecektir." şeklinde konuştu.


Hüseyin Eroğlu, altyapıda yetişip, Avrupa'ya transfer olan oyuncularla ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Biz altyapıda oyuncularımıza her türlü eğitimi ve desteği sağlamaya çalışıyoruz. Çok yetenekli oyuncularımız var ama önemli olan A takım seviyesine hızlı şekilde gelebilmeleri. Kimisi bu takımda istediğimiz seviyeye geliyor, kimisi başka takımlara gidiyor ve orada yakalıyor. Bazı oyuncular altyapıdan erken parlıyor, bazıları daha geç yakalıyorlar o seviyeyi. Cengiz mesela çok hızlı yakaladı, Oğulcan 4. senesinde geldi. Yani her oyuncuda aynı cereyan etmiyor bu durum."

İlk 11 çıkarırım

Yetişmelerinde kendisinin de emeği olan oyuncuların fazlalığına vurgu yapan Eroğlu, "Salih Uçan ve Taylan Antalyalı da benim oyuncularımdı. Onları Milli Takım'da görmek benim için gurur verici. Bu gibi isimleri sayarsam ilk 11 bile çıkarabilirim o derece fazla parlamış oyuncumuz var çok şükür" dedi.

Antrenörlüğe alt kategoriden başlamalı

Antrenörlüğe alt kategorilerden başladığını belirten teknik direktör Hüseyin Eroğlu şunları söyledi: "Biz U15, U16'larda da çalıştık. Yani oyuncuların yetişme süreçlerini en temelden görerek geliyoruz. Tabii bu şart değil ama antrenörler başlangıçta buralardan başlamalı bence. Danimarka basınından geldiler, sizi örnek alıyoruz çünkü siz kenardan direktifler veriyorsunuz ve takım bunu uyguluyor. Diğer Türk takımlarında bu yoktu, dediler. Biz her daim hazırlıklarımızı iyi yaparak çıkıyoruz sahaya ki saha içinde çok fazla ekstra işlere gerek kalmamasını istiyoruz. Bu yüzden dersimize iyi çalışmak zorundayız, elimizden geldiğince de öyle yapıyoruz."

İdol, Pep!

Hüseyin Eroğlu, 'idol edindiğiniz bir teknik direktör var mı?' sorusuna "Premier Lig'deki birçok hoca önemlidir ama Klopp ve Pep Guardiola ikilisi benim için çok değerli hocalar. Özellikle altyapıda çalışırken oyuncuların gelişimi açısından Pep Guardiola gerçek bir idoldü benim için" yanıtını verdi.

Sakatlarımız dönüne çıkış yakalayacağız

Altınordu'da mevcut lig durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Eroğlu şöyle konuşt: "Bazı sakat oyuncularımızın geri dönmesiyle beraber geçmiş yıllarda olduğu gibi yine bir çıkış yakalayacağız. Biz bu açıdan kendimize güveniyoruz. Bu sene kadro kaliteleri açısından neredeyse tüm takımlar birbirlerine denk, haliyle mücadele gücü çok daha yüksek. Geçen sene play-off oynayan takımlar, bu sene ilk 6'da değiller biz de dahil. Dediğim gibi ben yine bir çıkış yakalayacağımız kanaatindeyim."

Eroğlu'nun hedefleri neler?

Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Benim hedeflerim arasında Süper Lig'de çalışmak var. Özellikle bunu Altınordu ile başarmak benim için çok daha kıymetli olacaktır. Tabii bunun dışında Bundesliga ve Milli Takım hedeflerimiz de var. Bunun için çok çalışmamız ve kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bununla birlikte gelişime de açık olmak sart."

Kulüplere kısıtlama gelmeli

Süper Lig'de başarılı bir performans sergileyen genç antrenörler hakkında da konuşan Eroğlu; "İlhan Palut, Ömer Erdoğan, Çağdaş Atan gibi hocalarımız gayet başarılı durumdalar şuan. İstikrarlı da hocalar ama kulüplerimiz maalesef çok çabuk hoca değiştiriyor. Bu yüzden kulüplerimize de kısıtlama gelmeli. Çünkü önce hocaya güvenmek zorundasınız. Çok tezcanlı olduğumuzdan sürekli değişiklik yapılıyor ve çok değişim yapan takımlar genelde küme düşüyorlar. Gerek teknik direktör açısından, gerek de transferler açısından geçerli bu söylediğim" dedi.

Milli Takım iki de iki yapar

Son olarak Milli Takım'a değinen Hüseyin Eroğlu konuşmasını şöyle bitirdi: "Gruplara iyi başlamıştık, ilk maçlarda güzel skorlar alsak da oyun açısından çok da iyi durumda değildik bence. Haliyle zor maçları kazanıp, kolay görünen maçlarda puanlar kaybederek şuan işimizi zorlaştırdık. Ben son 2 maçta da galibiyet alabileceğimizi düşünüyorum, umarım yanılmam."

Senin için hazırladığımız haberler