Danimarka'da kriz sürüyor! Bildiri kabul görmedi...

05.09.2018 - 12:23 | Son Güncellenme: 05.09.2018 - 09:29

Seçtiği aday kadro greve çıkıp maç boykotu yapan Danimarka'nın teknik direktörü Aage Hareide, ülkesi Norveç'e balık tutmaya gitti.

Slovakya ve Galler karşılaşmasına çıkmama kararı alan 23 kişilik kadronun yerine alt liglerden alternatif bir kadro oluşturuldu. Yanlarına bir spor psikoloğu da verilen kafile uçaktayken yeni isimlerin kimler olduğu açıklanırken, Kjaer ve Eriksen gibi oyuncuların yayınladığı bildiri ciddiye alınmadı.

Danimarka Futbol Federasyonu ile milli futbolcular arasında baş gösteren reklam anlaşmazlığına bir çözüm bulunamadı. Aday kadrodaki 23 futbolcu milli takım kampına katılmayınca Danimarka bir anda takımsız kalırken, 2 ve 3.Lig’den oyuncuların yer aldığı alternatif milli takım oluşturuldu.

Slovakya ile bugün yapılacak hazırlık maçına alt lig’den 24 futbolcu götürülürken, aday kadrodaki isimler kafileyi Bratislava’ya götürecek uçak havadayken açıklandı. Federasyon direktörü Meyer, yoğun psikolojik baskı altındaki futbolcular için uçakta bir spor psikoloğunun da hazır tutulduğunu söyledi. Meyer, Süper Lig’de oynayan bazı futbolcuların milli formayı giymek için önce evet dediklerini sonra telefonla tehdit edildikleri için verdikleri sözü geri çektiklerini de öne sürdü.

Slovakya ve Galler maçları için seçtiği aday kadronun, sahaya çıkmayacak olması nedeniyle milli takımın Norveçli teknik direktörü Aage Hareide ülkesine balık tutmaya gitti. Kopenhag’da bir otelde bekleyen Kjaer, Eriksen gibi futbolcuların bulunduğu as kadro da, dün sabah son bir hamle yaptı.

Eriksen imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde; “Danimarka için oynamak isteyen futbolcular olarak biz her zaman olduğu gibi Slovakya’ya gitmeye hazırız. Gelin var olan anlaşmayı bu ayın sonuna kadar uzatalım. Slovakya ve Galler maçı sonrası taraflar yeniden anlaşmak için masaya otursun” denildi. Futbol Federasyonu, bu teklife duyarsız kalırken, Danimarka’nın dün akşam Slovakya’da yaptığı son antrenman ile basın toplantısı da iptal edildi.

İki maçlığına Jensen

Norveç’e balık tutmaya giden teknik direktör Aage Hareide’nin yerine geçecek isim de belli oldu. 1992 yılında Danimarka’nın Avrupa Şampiyonu olduğu kadroda yer alan eski Arsenal’li John Faxe Jensen’in teknik direktör olarak sahaya çıkacağı resmen açıkladı. Slovakya ve Galler maçına milli takım kadrosu çıkarması gerektiği aksi takdirde büyük para ve men cezalarının gündeme geldiğinden dolayı, Jensen’in bu ağır ve zor görevi kabul etmesi memnuniyetle karşılandı. Galler maçına da aynı kadro çıkacağı belirtilirken, Hareide’nin şimdilik sadece iki maçlığına koltuğunu Jensen’e devrettiği ifade edildi.

Kadro 2. ve 3. Lig’den

Danimarka Alternatif Milli Takımı aday kadrosu belli oldu. Slovakya maçına giden kafilede, çoğunluğu 2. ligde olmak üzere, 3. ligde mücadele eden kulüplerden 24 oyuncunun bulunduğu belirtildi. Öte yandan Roskilde Havalimanı’ndan Bratislava’ya hareket eden uçağa binen futbolcuların görüntüsü alınmasın diye, görüş alanının iftaiye arabaları ile engellenmesi dikkat çekti. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler