Danimarkalı Rasmus Ankersen TFF Seçimlerinde Oy Kullanacak

Ali Bozkurt
23.06.2023 - 12:39 | Son Güncellenme: 23.06.2023 - 12:55

TFF'nin dünkü genel kurulunda Türkiye'deki yabancı kulüp başkanlarına da oy kullanma hakkı verildi. Bundan yararlanacak ilk isim Gözepe Başkanı Ankersen olacak.

Danimarkalı Rasmus Ankersen TFF Seçimlerinde Oy Kullanacak

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimli olağan genel kurulu Ankara'da dün yapıldı. 325 delegenin sadece 191'nin katıldığı kurulda Mehmet Büyükekşi, 169 oy alarak 4 yıllığına yeniden başkan seçildi. Seçimde yönetim kurulu üyelerinin çoğu da yenilendi.

Yabancı kulüp başkanlarına hak

TFF seçimli genel kurulunda Mehmet Büyükekşi yönetimi ibra edildi ve yeni bütçesi de onaylandı. Genel kurulda dikkat çeken bir değişiklik de yapılan oylamayla kabul edildi. Bu değişiklik yabancı kulüp başkanlarına dair bir değişiklikti.

TFF delege kriterlerinde değişiklik yapıldı

Delegelerin oyuyla kabul edilen değişiklik sonucunda Türkiye'deki yabancı kulüp başkanları da bundan sonra TFF Genel Kurulları'na delege olarak katılabilecekler. Yani, onlar da artık gerek başkanlık seçiminde gerekse ibra oylamalarında oy kullanabilecekler.

İlgini Çekebilir
Mesut Özil TFF yönetimine girecek mi?
Habere Git

TFF delegesi olan ilk başkan oldu

Yabancı başkana oy hakkında ilk yararlanacak kişi Göztepe AŞ'nin başkanı olacak. Danimarkalı Rasmus Froekiaer Ankersen, bundan sonraki genel kurullara katılma ve haliyle de oy kullanma hakkını elde etti. Ankersen, böylece TFF delegesi olan ilk yabancı başkan olma unvanını da elde etti.

Göztepe'nin yüzde 70'i Ankersen'in

Bilindiği üzere Mehmet Sepil, Göztepe AŞ hisselerinin yüzde 70'ini geçen yılın Ağustos ayında Sport Republic'e sattı. Şirketin sahibi Rasmus Ankersen bu satış sonrası Göztepe'nin de yeni başkanı oldu. Ne tesadüftür ki 1960'ların efsane Göztepe kadrosunun ilk ve tek yabancısı da bir Danimarkalı futbolcu; John Nielsen'di.

Göztepe, Southampton'ın kardeş şirketi

Göztepe'nin sahibi Sport Rebuplic, Premier Lig ekiplerinden Southampton FC'nin de sahibi konumunda bulunuyor. TFF 1. Lig'de mücadele eden Göztepe, geride kalan sezonda ligi 7. sırada bitirerek play-off grubuna kaldı. Ancak İzmir ekibi play-off'ta Bodrumspor'a elendi.

İlgini Çekebilir
TFF yönetiminde en çok Galatasaraylı var
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler