Dario Melnjak Analizi

31.01.2020 - 00:15 | Son Güncellenme: 30.01.2020 - 21:26

Dario Melnjak Analizi

Fenerbahçe ara transfer dönemi öncesi limit aşımından dolayı bir türlü sol bek oyuncusu alamadı. Simon Falette'nin lisansını  transfer sezonunun son günlerinde çıkaran Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'un dikkat çeken sol bek oyuncusu Dario Melnjak ile anlaşma sağladı.  Peki Dairo Melnjak kimdir, kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor.

 

İşte Ajansspor yazarlarından Ali Bozkurt, Dario Melnjak hakkında detaylı inceleme yaptı.  

Çaykur Rizespor kadrosuna bulunan "Süpermen" lakaplı Hırvat defans oyuncusu Dario Melnjak 31 Ekim 1992 (27) doğumlu.  1.79 boyunda olan sol defans oyuncusu 2005 yılında NK Nedeljanec alt yapısında futbola başladı. Ardından NK Varazdin’e 2 yıllığına giden Melnjak, tekrardan alt yapısında yetiştiği NK Nedeljanec takımına döndü. 2011 yılında Zelina’ya transfer olan Melnjak, 62 karşılaşmaya çıkıp 1 gol attı. 2013 yılında Slaven Belupo takımına transfer olan Hırvat oyuncu yeni takımında 40 maça çıkıp 3 gol katkısı sağladı.  Toplam 215 maçta çıkan Melnjak, 19 gol ve 6 asist katkısı bulunuyor. Hırvatistan milli takımında 2 kere forma giyme şansı oldu.

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ

Orta yapma konusunda çok yetenekli bir oyuncu. Yaptığı ortalar isabetli oluyor. Girdiği ataklarda başarılı sonuçlar alıyor. Atakları kendi savunmasını zora sokacak pozisyonlarla bitirmiyor. Ani ataklar yemesini engelliyor ve genel de atakları sonlandırıyor. Hava toplarında eksik hamleleri bulunuyor. Hava top hakimiyetini biraz daha yukarı seviyelere çekmesi lazım. Bunun yanı sıra oyun bölgesi değiştiği zaman kendisine gelen toplarda zayıf hamleleri var.

Tam bir hücum oyuncusu. Hücum oyununa kesinlikle eksik yazılmaz. Hücum oyunu oynayan takımlar için vazgeçilmez isim olabilir. Teknik olarak çok kaliteli kumaşı var.

Hızlı bir oyuncu, rakiplere rahatlıkla yetişiyor ve pozisyonları kesebiliyor. Fizik gücü geçtiğimiz yıllara göre daha iyi seviyelere gelmiş durumda. Eski performanslarını incelediğim zaman daha çok fizik gücü kaybı ile karşılaşıyor fakat Rizespor ile oynadığı maçlar da rahatlıkla fizik gücüne sahip olabilen bir oyuncu ve fiziği ile kazandığı toplar ortada.

Hücum oyuncusu olması yanı sıra Anadolu takımları ile oynadığı maçlar da savunma yönü ile dikkatleri de üstüne çekiyor. Takımın savunma zaafını rahatlıkla kapatıyor. Hem hücum katkısı hem de savunma katkısından dolayı milli takıma davet edilmesi tesadüf olamaz. Milli takım için iyi alternatif gözüküyor. Kendini her geçen gün daha çok geliştirmeye çalışıyor. Her zaman çalışan ve üst seviyelere ulaşmaya adım atan bir oyuncu.

Bitiricilik özelliği çok önemli, ofansif bek olarak oynadığı oyunlar da bitiriciliği ile dikkat çekiyor. Açık alan oyunlarında performansı katlanıyor. Fenerbahçe ile isminin anılmasının en büyük sebeplerinden biri Fenerbahçe’nin açık alanlardan atak bulmasının ve buna uygun oyuncu olmasının sebepleri olabilir. Fenerbahçe ile oynayacağı açık alan oyunların da takıma skor ve asist katkısı sağlaması gözden asla kaçmaz. Hem rotasyon hem direkt oyuncu olarak takıma katılabilir. 3 büyük takım için yeterli derece de kumaşı var.

Hücum bölgesin de daha çok görebileceğimiz bir oyuncu. Galatasaray’ın yeni transferi Saracchi gibi hücumu seven, takımın sol taraf ataklarında destek veren bir yapısı bulunuyor. Hızlı ataklara ayak uydurmasını iyi biliyor. Takım atağa çıktığı zaman sol tarafı iyi kullanıyor ve takımın oyununu sol tarafa yıkmaya çalışıyor.

Hazırlayan:  Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi:  30.01.2020

 Devamı ‘Görsel Analiz’ olarak çok yakında burada yayımlanacak…

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz

Mail: scout@ajansspor.com

 

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Senin için hazırladığımız haberler